Tussendoortje
Fikkie in bed
Morning!
Doornroosje
Nu in &C Magazine
BN'ers die niet kunnen slapen
Designblog
Dit zijn dé budget interieuritems voor een prikkie
Morning!
Slaapbar
&C Tech
Apps voor schone slaapsters
couchpotato
Chantal fluistert zacht
Nu in &C Magazine
Tim Douwsma
&C Travelguide
10 x zen (en zon)
Tussendoortje
24 uur in Londen
Morning!
Nachtvlinders, spits jullie oren
Dr. Derks
Hoe kom ik makkelijk in slaap?
Morning!
Smoesjesmonster
&C playlist
Nummers om bij weg te dromen
shopping
Chantal Blijft Slapen
Morning!
Stoppen met snoozen doe je met deze tips
About the lyrics
Slapende sterren
Tussendoortje
Dit is het geheim achter die fijne dromen
Hanneke Hendrix
Column: 'Slapen, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken'
Morning!
Slapen in het concertgebouw
Tussendoortje
Sex (after) effect
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Designblog
  3. Battle of the beds
Designblog

Battle of the beds

 Een nieuw matras uitzoeken was nog nooit zo makkelijk, dankzij deze zes merken, die de matrassenmarkt momenteel behoorlijk opschudden.

07-11-2017 19:00
Beeld: Getty images

Het is tijd voor the next step: een beter en groter matras. Maar waar moet je beginnen? Welk matras kies je? En ook niet geheel onbelangrijk: hoe krijg je het gevaarte in godsnaam je huis in? Gelukkig zijn er een heleboel toffe matrassenmerken to the rescue. Meet Simba, Emma, Muun, Bruno, Matt en onze oude vertrouwde Hema. Wat ze gemeen hebben? Allen bieden kwalitatief hoogwaardige, meerlaagse matrassen voor een goede prijs. Ze bezorgen thuis én laten je ook nog eens een flink aantal dagen proefslapen. Ben je vervolgens niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug! Dat bezoekje aan de woonboulevard kun je dus gerust overslaan. Klinkt dit je als muziek in de oren? Het enige wat jou dan nog rest, is kiezen met welk matrassenmerk jij in zee – of naar bed – gaat. Even voorstellen:

1. Simba

Een goede binnenkomer: bij Simba matras beloven ze dat je sowieso 21 minuten langer slaapt dan op een gemiddeld matras. Daar doe je op jaarbasis zeker je voordeel mee! Ook zijn ze bij Simba supersnel: na bestelling wordt jouw matras binnen een etmaal bezorgd. Vervolgens kun je nog honderd nachten testslapen om te beslissen of je het matras wilt houden. Vanaf €399 heb je een eenpersoonsmatras. De prijzen lopen op tot € 950 voor het grootste matras van twee bij twee meter.

2. Emma

Het Emma matras kwam maar liefst drie keer als beste uit de test van de Consumentenbond. Net zoals de andere matrassenmerken is Emma een bed in a box: het matras wordt in een kartonnen doos bij jou afgeleverd. Het duurt één à twee weken voordat de doos bij jou op de stoep staat. Vervolgens mag je ook dit matras honderd nachten testen. Je betaalt minimaal € 399 en maximaal € 1079.

3. Muun

Ook Muun viel onlangs nog in de prijzen. Dit jaar ontving Muun de German Design Award en vorig jaar een Red Dot Design Award. Bij Muun heb je allerlei vernuftige opties zoals een extra topmatras of aanpasbare bedhelften met een harde of zachte kant, zodat er geen irritante spleet midden in je matras zit. Daarnaast is er een fijne productlijn voor de slaapkamer, zoals een minimalistische bedombouw, maar ook een heerlijk slaapparfum. Bezorging duurt zo’n drie tot zes werkdagen en je kunt honderd dagen proefslapen. Prijzen liggen tussen € 540 en € 1140.

4. Bruno

Oprichters Andreas Bauer en Felix Baer wilden graag een goed matras maken, voor minder dan € 1000. En dat is gelukt. Het grootste Bruno matras van 180 cm breed, koop je voor € 875. In ruil daarvoor heb je wel een wat kortere testtijd dan bij de andere matrassen, namelijk dertig dagen. Daartegenover staat dan wel weer acht jaar garantie, een levertijd van drie tot zes werkdagen en een verkoopprijs vanaf € 425.

5. Matt Sleeps

Wie niet kan wachten op een goede nachtrust is bij Matt Sleeps aan het juiste adres. Het Hollandse bedrijf doet namelijk aan same day delivery. Bestel je voor 13.00 uur? Dan heb je jouw nieuwe matras dezelfde dag nog in huis. Dit exemplaar mag je vervolgens honderd dagen testen en kost tussen de € 350 en € 850.

6. Hema Matras

Ook oer-Hollands warenhuis Hema wilde niet achterblijven en pikt graag een graantje mee van de matrassentrend. Net zoals de matrassen van de concurrenten past het Hema matras zich aan het lichaam van de slaper aan, waardoor het geschikt is voor iedereen. Uiteraard hoort daar een ‘écht Hema’-prijsje bij: het kleinste matras kost € 279 en het grootste slechts € 599. Too good to be true? Probeer het zelf, want ook dit matras mag je honderd dagen testen. Vandaag besteld, morgen in huis.

Meer lezen