Talent break
Allround Artist
Tussendoortje
Slapen in het ananashuis van SpongeBob
Dit is Derks
Flirtdefensie
Tussendoortje
5 x Babyclichés
Newsflash
#MeToo
Newsflash
Mart Visser gaat Beyond Context
Tussendoortje
Meghan Markle stopt met Suits
And See Today
5x terug naar de middelbare school op Ne...
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #42
Moviefood
De chocomousse uit Sjakie en de Chocolad...
Binnenkort
&Chantal
Annet Raket
Vlog #5 Annet Raket
Tussendoortje
Theeleuten met Gin en Tonic
Talent break
Inspirerende woorden
Talent break
Minder taboes, meer kleur
Tussendoortje
Zó scoor je de beste Marktplaats schatt...
Pet Chat
Fae en Billy
Talent break
Een bezig zwaantje
Dit is Derks
Vrouwmanmens
Tussendoortje
Lidl komt met katerloze prosecco
Newsflash
Adidas pronkt met harige benen
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. camouflagegeklets
Tussendoortje

camouflagegeklets

Wij, vrouwen, praten graag over belangrijke zaken zoals de triple babyboom van de  Kardashians en de overige wereldproblematiek. Hier en daar wordt er echter ook wat onzin tussen gefrommeld: excuus kreten. Kortom: we dekken ons maar al te graag in.

11-10-2017 18:00

In the spirit van stoptober (stoppen met roken, -schaamhaarscheren en natuurlijk het ‘kappen met Facebook’-epistel) kan je gelijk deze kreten uit je leven verbannen:

1. Stop met op alles ‘sorry’ te zeggen

Dan slingeren we maar meteen de irritantste in zijn soort eruit: sorry zeggen om het feit dat je net sorry hebt gezegd. Face it, hoe vaak rolt ‘sorry’ wel niet als geld over de toonbank. Dit klinkt streng, maar je kunt je sorry-kaart beter bewaren voor momenten waarop je hem echt nodig hebt. Zwaai de beleefdheid-sorry maar uit. Want waarom zou je je indekken en begraven onder een berg van duizenden sorry’s om je punt te maken? Voor de geoefende kijker: lees het woord eens een paar keer achter elkaar op. Hoe raar is dat hele woord? Precies!

2. Stop met smoesjes bedenken

We hebben wel duizend redenen om niet naar de verjaardag van die net-niet-vriendin te gaan. En je allerbeste reden is: ‘ik heb geen zin’. Maar hiermee arrangeer je je eigen (sociale) ondergang. Je ziet jezelf al staan met een lauw biertje in je hand en een snuit die op S.O.S. staat. Maar goed, bijt toch maar door die zure appel heen. Smoesjes zijn namelijk gigantisch ingewikkeld. Je mag je ‘ik kom niet’ best een leuk outfitje geven, maar het moet wel realistisch blijven.

3. Stop met ‘ik ga me er even mee bemoeien…’

Wanneer iemand deze tekst uit zijn mond laat glijden zou je het liefst het hele leven even op pauze willen zetten. Kalm tot tien willen tellen en de persoon door laten praten. Maar dat kan niet - want dankzij de ‘ik ga me er toch even mee bemoeien’ ben je ondanks je verkapte excuus al vuistdiep in andermans zaken aan het stampen (met een hooivork in je handen). Maar toch, jouw mening is belangrijk, dus pak hem niet in met de bemoei-kaart.

Meer lezen