Advertorial
Don't call me
Tussendoortje
Ketting politiek
Tussendoortje
24 uur in Londen
&Chantal
Say What? Geluksvogels
Morning!
Gappie, gaap dan
Morning!
Popocatepetl The Mexican goes Arnhem
Mode
Tassen fetisj
Newsflash
&C x Bedrock pop-up shop
Sexy time
Spijt en liefde
Malou Holshuijsen
Mijn seksistische fobie
one item, two styles
Golden trousers
Vrouwengelul
Een vriendschap laten doodbloeden is oke; yay or nay?
&Chantal
Chantal Janzen interviewt Katja Schuurman
Mode
Alles kits achter de rits
Newsflash
Wait whut? Blake Lively zingt
shopping
Chantal Blijft Slapen
Vitamine &C
De lekkerste sapjes van Nederland
&Chantal
&Chantal en Geluksvogels
Illustratie
Anna's illustrations
Morning!
Schreeuwlelijk?
Winactie
WINNEN: 3X2 weekendkaarten voor REC. Festival
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. camouflagegeklets
Tussendoortje

camouflagegeklets

Wij, vrouwen, praten graag over belangrijke zaken zoals de triple babyboom van de  Kardashians en de overige wereldproblematiek. Hier en daar wordt er echter ook wat onzin tussen gefrommeld: excuus kreten. Kortom: we dekken ons maar al te graag in.

11-10-2017 18:00

In the spirit van stoptober (stoppen met roken, -schaamhaarscheren en natuurlijk het ‘kappen met Facebook’-epistel) kan je gelijk deze kreten uit je leven verbannen:

1. Stop met op alles ‘sorry’ te zeggen

Dan slingeren we maar meteen de irritantste in zijn soort eruit: sorry zeggen om het feit dat je net sorry hebt gezegd. Face it, hoe vaak rolt ‘sorry’ wel niet als geld over de toonbank. Dit klinkt streng, maar je kunt je sorry-kaart beter bewaren voor momenten waarop je hem echt nodig hebt. Zwaai de beleefdheid-sorry maar uit. Want waarom zou je je indekken en begraven onder een berg van duizenden sorry’s om je punt te maken? Voor de geoefende kijker: lees het woord eens een paar keer achter elkaar op. Hoe raar is dat hele woord? Precies!

2. Stop met smoesjes bedenken

We hebben wel duizend redenen om niet naar de verjaardag van die net-niet-vriendin te gaan. En je allerbeste reden is: ‘ik heb geen zin’. Maar hiermee arrangeer je je eigen (sociale) ondergang. Je ziet jezelf al staan met een lauw biertje in je hand en een snuit die op S.O.S. staat. Maar goed, bijt toch maar door die zure appel heen. Smoesjes zijn namelijk gigantisch ingewikkeld. Je mag je ‘ik kom niet’ best een leuk outfitje geven, maar het moet wel realistisch blijven.

3. Stop met ‘ik ga me er even mee bemoeien…’

Wanneer iemand deze tekst uit zijn mond laat glijden zou je het liefst het hele leven even op pauze willen zetten. Kalm tot tien willen tellen en de persoon door laten praten. Maar dat kan niet - want dankzij de ‘ik ga me er toch even mee bemoeien’ ben je ondanks je verkapte excuus al vuistdiep in andermans zaken aan het stampen (met een hooivork in je handen). Maar toch, jouw mening is belangrijk, dus pak hem niet in met de bemoei-kaart.

Meer lezen