Morning!
When in doubt
Moviefood
Shrek Koekjes
In the mix
bietengazpacho
Denise Kortlever
Recept: Snelle tortelloni
&C recept
Poké met tofu en shiitake
In the Mix
'Death by Chocolate' Freakshake
In the Mix
'Happy Birthday' Freakshake
&C recept
Panqueques Piquantes
In the Mix
'Cookiemonster' freakshake
Tussendoortje
Foodfoto's
&C recept
Koolsla met ananas & pinda's
&C recept
Frutti di mare saltati
&C recept
Nasi Goreng
&C recept
Drie soorten bruschetta
Bénine Bijleveld
Marokkaanse kip uit de oven
Food Rhapsody
Recept: Avocadosoep
Morning!
Karamel-zeezoutcola
Morning!
Auberginebacon
tussendoortje
american comeback
Food Rhapsody
Oeuf en cocotte
&C Recept
Gevuld speculaas
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Rauwe kip sushi
Tussendoortje

Rauwe kip sushi

Levensles nummer één: eet nooit en te nimmer rauwe kip. Maar in Japan hebben ze daar maling aan. Hot topic in de Japanse keuken is op dit moment rauwe kip sushi.

16-9-2017 21:00

Sushilovers, hold your horses! Want in de felbegeerde sushikeuken in Japan is een nieuwe sushisoort neergestreken: rauwe kip sushi. En de Japanners smullen ervan!  Gek genoeg is juist rauwe kip hetgeen waar je flink ziek van kan worden. Maar daar hebben de Japanners blijkbaar totaal geen moeite mee, aan tafel!

Eet smakelijk
De kipsashimi- en sushi wordt in het Japans torisashi genoemd. Het wordt bereid door verschillende dunne reepjes van de binnenkant van een rauwe kippenborst te snijden. Deze reepjes worden tien seconden gegaard (het is dus nog steeds hartstikke rauw) en vervolgens geserveerd. Volgens torisashi-insiders is dit het deel van de kip waar de minste bacteriën in zitten. Daarnaast beweren de torisashi-pioniers dat ze met kleine locale kippenboeren werken, waardoor ze de allerverste kip gebruiken voor de sushi.

Maar in Nederland komt de nieuwe sushi waarschijnlijk niet snel op je bord. Want het Voedingscentrum laat aan Editie NL weten: 'Het is absoluut niet verstandig om kip te eten die niet helemaal gaar is. Op rauwe kip en gevogelte kunnen nu eenmaal ziekteverwerkkers voorkomen,' laat woordvoerder Patricia Schutte weten. De meest voorkomende bacteriën door rauwe kip zjn salmonella en camplyobacter. Dus sushilovers, er zit wel een risico aan verbonden.

Meer lezen