Newsflash
Zoveel procent van de Nederlandse mannen kijkt dus porno
Morning!
Deze vorm van ontrouw vinden mannen én vrouwen het ergst
Tussendoortje
Zo lang duurt een potje goede seks
Tussendoortje
Geile praat met Goedele
Morning!
Shame on you
Morning!
Productieve pantoffels
Morning!
Te oud voor een feestje?
Morning!
Het is bewezen: pizza laat ons harder werken
morning!
celblok pink
Malou
Vanilleseks
Tussendoortje
Groenten eten helpt tegen stress
Tussendoortje
Last van een ochtendhumeur?
Tussendoortje
Dit is waarom je soms een geur niet kan benoemen
Morning!
Koffie = leven
Morning!
Dit vinden we van ons lichaam
Tussendoortje
Things I hate about you
Morning!
Gappie, gaap dan
Morning!
Sporten in bad
Morning!
Dogs for the win
Morning!
Zeurende moeders? Succesvolle dochters!
Morning!
De jongens tegen de meisjes
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Sex (after) effect
Tussendoortje

Sex (after) effect

Het liefst brengen we de dag seksend door. Geen hobby overtreft het feest der lakens, er is geen superlatief. Naast dat zijn er ook nog flink wat voordelen te vangen, die je na de daad pas merkt. Uit recent onderzoek blijken deze voordelen - langer dan verwacht - na de seks nog door te werken. 

03-10-2017 15:00
Getty Images

Voordelen van je vrijpartij
De één doet het meerdere keren achter elkaar, de ander kiest voor een lange stomende vrijpartij. Hoe je ook sekst, de gezondheidsvoordelen blijven hetzelfde. En de personen die frequent (dus regelmatig) met hun lief het bed in duiken blijken uit nieuw onderzoek nóg langer van de voordelen te kunnen genieten. Want nog twee dagen na de seks kun je profiteren van de zogeheten 'afterglow'. Je vangt dus ruim 48 uur de voordelen van je fijne sekspartij. 

In een nieuw onderzoek, dat gepubliceerd werd in de Pscyhological Science, concludeerde hoofdonderzoeker Andrea Meltzer zelfs, dat hoe sterker de afterglow, hoe beter de relatie tussen het stel. Zo legt de wetenschapper in het onderzoek uit: 'Het onderzoek toont aan dat seksuele bevrediging tot ruim 48 uur (dus twee dagen) na de seks nog doorwerkt. Daarnaast bleken de deelnemers met een sterke afterglow, niet alleen een hoger level van bevrediging hadden maar ook een aantal maanden later nog zeer tevreden in hun relatie zijn.

Happy sex
De proefkonijnen waren allemaal koppels die recent in het huwelijksbootje zijn gestapt. Voordat de koppels gingen slapen moesten ze in een dagboek aangeven of ze daadwerkelijk happy waren die dag en hoe blij ze op dat moment waren met hun seksleven, lief en het huwelijk. Alle data werd gecontroleerd, samengevoegd en uit de resultaten bleek dat de afterglow er ook voor zorgde dat stellen gelukkiger waren met hun lief, partner en huwelijk. 

Meer lezen