Tussendoortje
Meet Lyn, een 64-jarig stijlicoon
Tussendoortje
Printable fashion
Tussendoortje
Deze Mexicaanse streetfood hangout opent in Amsterdam
The Closet
Yvet van der Naalt
Tussendoortje
Shine bright: lichtkunstfestivals
Tussendoortje
Stap in de bioscooptrein tussen Amsterdam en Rotterdam
Tussendoortje
Hollen: dit weekend kun je gouden proseccodonuts scoren in Amsterdam
Tussendoortje
Griepje? Je snot vertelt je hoe ziek je bent
What's hot?
Gucci huispak
Tussendoortje
Feit of fabel: spinnen eten in je slaap
Tussendoortje
Zo word je staand rijk
Lifestyle
It's not you! Hierdoor gaat je telefoon sneller leeg in de kou
Talent break
Tassen fetisj
one item, two styles
Golden trousers
Daylliance
Summer looks
Mode
De Hoedenmaker
Morning!
Vers van de yogapers: LUVI YOGA
Tussendoortje
Nintendo komt met Mario Kart-versie voor smartphones
Moodshopping
Arty Farty
Talent break
Fashionfilms
Tussendoortje
Dirty Dancing krijgt remake
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Strenge dresscode op werk? Deze kledinglijn voor carrièretijgers verlost je uit je lijden
Tussendoortje

Strenge dresscode op werk? Deze kledinglijn voor carrièretijgers verlost je uit je lijden

The struggle is real. Voor werkpaarden die zich elke ochtend naar een corporate bedrijf begeven is de dresscode strenger dan streng. Niet te lang, niet te kort, niet te strak, niet te suf. Maar tussen de burelen schuilt een jong merk dat je in één klap van je workwear-leed kan afhelpen. Carrièretijgers, spits de oren!

20-2-2018 19:00
CVRD

Kleding etiquette
Op sommige wervloeren geldt een strikt kledingbeleid. En nooit en te nimmer hoor je deze regels te overtreden. Dit is ongeveer net zo erg als de printer drie uur in beslag nemen, je koffiemok (inclusief klam theezakje) een week te laten wegrotten op je bureau of de openbare damestoilet gebruiken als make-uptafel. Waar mannen bij corporate bedrijven zich elke ochtend in een pak hijsen met matching stropdas, is het voor vrouwen nét een tikkie lastiger om de juiste outfit te vinden. 

Lees ook: 8 onbegrijpelijke termen uit het kantooralfabet uitgelegd

Hebbes!
CVRD is de oplossing. Het is een modelabel bomvol met workwear die op elke werkvloer aan de richtlijnen voldoet én vrouwelijk is (geen vormloze pakken of blouses van formaat soepzak). Tijdens haar carrière in de financiële wereld kwam CVRD-eigenaresse Hind erachter hoe lastig het is om voor elk werk gerelateerd event (vergadering, zakenreisje, zakendiner) de juiste outfit te vinden. Want hoe je het ook went of keer, je voelt je nét iets zelfverzekerder wanneer je je goed voelt in je outfit als je voor een vergadering aan het presenteren bent. 

Hé business babe
In de categorie workwear besloot Hind het heft in eigen handen te nemen. Ze ruilde haar baan in de financiële wereld in voor een schetsblok en een stofstaal. Ze startte haar eigen modelabel, CVRD (spreek uit als 'covered'). Want een workwear label dat vrouwelijk, elegant, kwalitatief én betaalbaar was kon Hind niet vinden. Speciaal voor vrouwen die met het zelfde kledingleed te maken hebben verkoopt Hind tijdloze items die je in je koffer op zakenreis kunt meenemen, op de fiets kunt dragen én kwalitatief lang mee gaan. In de collectie zitten o.a. verschillende blouses (met of zonder print), vier soorten vrouwen pakken (grijs, grijs print, navy en navy print) met een vrouwelijke snit en verschillende jassen die bijvoorbeeld een makelaar (die zelden haar jas uitdoet voor een afspraak met klanten) kan dragen. 

De collectie van CVRD is tot en met 23 februari te koop in de shop-in-shop bij de Bijenkorf Amsterdam en blijft vanaf dan vast in het assortiment. Van 1 t/m 23 maart is de shop-in-shop geopend in de Bijenkorf in Utrecht. De volledige collectie is te koop via de webshop van het merk.

Meer lezen