Tussendoortje
Daar is dragqueen Barbie
Malou Holshuijsen
Je bent mijn mattie, Steve
Nu in &C Magazine
Koen Verweij
Did you see that?
Pissig
&C Tech
Hier is de Gezondheid-app op je iPhone g...
Designblog
Kleur van het jaar 2018!
Team Unicorn
Hou het vakantiegevoel nog even vast
Hanneke Hendrix
Geitenkaaslollytestikel
Annet Raket
Rode Loper report Hudson's Bay
Sexy time
Deel 2: Spanning in de club
Instagramable
Deze 10 zoete lekkernijen gaan momenteel...
Dit is Derks
Velliefd
Newsflash
Lady Gaga goes Netflix
shopping
The eye needs pink
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #39
&C the people
Elise
Hanneke Hendrix
Tommie
Tussendoortje
Buiktassie
Instagramable
Bye bye fijne foute zomer
Tussendoortje
Rauwe kip sushi
Muziek
Muzikaal meisje
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Barbie krijgt een hoofddoek
Tussendoortje

Barbie krijgt een hoofddoek

Barbies hartendief en liefje Ken is al in alle kleuren en maten op de markt, maar rondom de diversiteit van Barbie bleef het stil. Maar er komt witte rook uit de torens van speelgoedfabrikant Mattel: maak kennis met hoofddoek barbie. 

14-11-2017 17:00
Getty Images

Hijab Barbie
De kraamkamer van de Barbies's, speelgoedfabrikant Mattel, maakt ruimte voor een nieuwe Barbie in het schap. Voor het ontwerp van de nieuwe hijab Barbie hebben de makers afgekeken bij de 31-jarige Amerikaanse olympisch schermster Ibtihaj Muhammed. Zij won vorig jaar brons op de Olympische Spelen in Rio. Zij pakt de primeur en is de allereerste Amerikaanse atlete mét hoofddoek die meedoet aan de spelen. Op Twitter schrijft Ibtihaj: 'Ik ben oertrots dat meisjes van over de hele wereld nu kunnen spelen met een Barbie die er voor kiest om een hoofddoek te dragen. Dit is echt een kinderdroom die uitkomt.'

De hoogste tijd voor diversiteit
Barbie kreeg twee jaar geleden plotseling wat nieuwe zusjes. Barbie en haar onrealistische maten gingen, zestig jaar na komst van de allereerste Barbie, op de schop. De oersmalle wespentaille maakte plaats voor bredere heupen en volle borsten en dijen. Het was anno 2017 dan ook de hoogste tijd voor de speelgoedfabrikant om ook een Barbie met een hoofddoek aan de Barbie-familie toe te voegen. Want de fabrikant kreeg de afgelopen jaren flink wat kritiek over zich heen aangezien ze zo blond, slank en blank bleef.  

De nieuwe Barbie wordt toegevoegd aan de Shero-collectie. Deze collectie Barbie's is volledig gebasseerd op vrouwelijk romodellen wereldwijd. Ook Mattel doet op hun beurt een zegje over de allernieuwste aanwinst in poppenland: 'We hopen dat deze pop hen eraan herinnert dat ze alles kunnen zijn en alles kunnen doen.' De Barbie ligt vanaf de herfs volgend jaar in de winkel. 

Meer lezen