Tussendoortje
Daar is dragqueen Barbie
shopping
Olivia Burton
Morning!
Roze dromen in Ibiza
Newsflash
Chrissy Teigen is weer zwanger
Sexy time
Deel 4: Spijt en liefde
Malou Holshuijsen
Op lijmvakantie
Ode aan
Nick en Simon
Tussendoortje
Kantoorkakken
shopping
Mooi is dat
&Chantal
Thema Talk: Doe Maar Gewoon
&Chantal
Say What? Doe maar gewoon
&C new in store
keep on shining
Nu in &C magazine
Armin van Buuren & Chantal
&C Travelguide
Dit zijn de leukste kerstmarkten
&C Academy
Muziek maken voor vreemden
Advertorial
7x to do in Barcelona
Hanneke Hendrix
Kotsen over de hoes
Newsflash
Prins Harry en Meghan zijn verloofd
Vrouwengelul
Stiekem in de telefoon van je vriend kijken: YAY of NAY?
Anna Karolina
Deel 4: Het bouwpakket
&Chantal
Chantal haar stokpaardje
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Barbie krijgt een hoofddoek
Tussendoortje

Barbie krijgt een hoofddoek

Barbies hartendief en liefje Ken is al in alle kleuren en maten op de markt, maar rondom de diversiteit van Barbie bleef het stil. Maar er komt witte rook uit de torens van speelgoedfabrikant Mattel: maak kennis met hoofddoek barbie. 

14-11-2017 17:00
Getty Images

Hijab Barbie
De kraamkamer van de Barbies's, speelgoedfabrikant Mattel, maakt ruimte voor een nieuwe Barbie in het schap. Voor het ontwerp van de nieuwe hijab Barbie hebben de makers afgekeken bij de 31-jarige Amerikaanse olympisch schermster Ibtihaj Muhammed. Zij won vorig jaar brons op de Olympische Spelen in Rio. Zij pakt de primeur en is de allereerste Amerikaanse atlete mét hoofddoek die meedoet aan de spelen. Op Twitter schrijft Ibtihaj: 'Ik ben oertrots dat meisjes van over de hele wereld nu kunnen spelen met een Barbie die er voor kiest om een hoofddoek te dragen. Dit is echt een kinderdroom die uitkomt.'

De hoogste tijd voor diversiteit
Barbie kreeg twee jaar geleden plotseling wat nieuwe zusjes. Barbie en haar onrealistische maten gingen, zestig jaar na komst van de allereerste Barbie, op de schop. De oersmalle wespentaille maakte plaats voor bredere heupen en volle borsten en dijen. Het was anno 2017 dan ook de hoogste tijd voor de speelgoedfabrikant om ook een Barbie met een hoofddoek aan de Barbie-familie toe te voegen. Want de fabrikant kreeg de afgelopen jaren flink wat kritiek over zich heen aangezien ze zo blond, slank en blank bleef.  

De nieuwe Barbie wordt toegevoegd aan de Shero-collectie. Deze collectie Barbie's is volledig gebasseerd op vrouwelijk romodellen wereldwijd. Ook Mattel doet op hun beurt een zegje over de allernieuwste aanwinst in poppenland: 'We hopen dat deze pop hen eraan herinnert dat ze alles kunnen zijn en alles kunnen doen.' De Barbie ligt vanaf de herfs volgend jaar in de winkel. 

Meer lezen