Talent break
Allround Artist
Tussendoortje
Slapen in het ananashuis van SpongeBob
Dit is Derks
Flirtdefensie
Tussendoortje
5 x Babyclichés
Newsflash
#MeToo
Newsflash
Mart Visser gaat Beyond Context
Tussendoortje
Meghan Markle stopt met Suits
And See Today
5x terug naar de middelbare school op Ne...
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #42
Moviefood
De chocomousse uit Sjakie en de Chocolad...
Binnenkort
&Chantal
Annet Raket
Vlog #5 Annet Raket
Tussendoortje
Theeleuten met Gin en Tonic
Talent break
Inspirerende woorden
Talent break
Minder taboes, meer kleur
Tussendoortje
Zó scoor je de beste Marktplaats schatt...
Pet Chat
Fae en Billy
Talent break
Een bezig zwaantje
Tussendoortje
camouflagegeklets
Dit is Derks
Vrouwmanmens
Newsflash
Adidas pronkt met harige benen
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Lidl komt met katerloze prosecco
Tussendoortje

Lidl komt met katerloze prosecco

In deze blinkende day and age hebben we voor zo ongeveer elke scheet wel een technisch snufje op de markt, maar voor een kater is (met uitzondering van een aspirine) tot op heden nog geen oplossing gevonden. Maar godzijdank heeft de Lidl daar iets waanzinnigs op bedacht: Organic Prosecco Spumante.

11-10-2017 15:00
Getty Images

Apocalyptische katers
Het is elke kater weer een lijdensweg van jewelste; je wilt niet zitten, niet liggen, niet eten, wel eten, hebt hoofdpijn, bent misselijk en eigenlijk kan je elk geluid dat niet tot jouw gekreun en gekerm behoort niet horen (NIET dus). Herkenbaar? Goh, met jou velen. Maar budgetsupermarkt de Lidl heeft met oog op de feestdagen iets bedacht. Want wanneer we met Kerst en Oud en Nieuw massaal de champagne en prosecco ontkurken, is het een heel fijne gedachte dat je de dag daarna geen (of amper) last hebt van die glazen bubbels. Precies dat is het idee achter een nieuwe prosecco van de Lidl. 

Hoe dan?
Nu vraag je je vast af hoe deze magische prosecco kan voorkomen dat je een apocalyptische kater krijgt?  In de prosecco zitten veel minder sulfieten verwerkt, dit zijn bepaalde zouten die worden gebruikt als kleurstof en conserveringsmiddel.  'We kennen allemaal die dramatische wijnkater, vaak komt dit door de sulfieten in de wijn - die ervoor zorgen dat het langer houdbaar en toch smaakvol blijft', vertelt Lidl's wijnmeester Richard Bampfield aan Metro UK. Normaliter worden bij organische wijnen minder sulfienten gebruikt, dat betekent dat ze voor een minder sterke kater zorgen. Dit is een testritje waard, toch?

De prosecco ligt vanaf donderdag 12 oktober in de schappen in de Lidl in de UK en zal naar verwachting daarna ook richting Nederland komen. 

Meer lezen