&C Tech
Nooit meer tandenpoetsen
Tussendoortje
Oma make-upt erop los
Morning!
Wijn, all day, every day
Tussendoortje
Waterglijbanen walhalla
Tussendoortje
Oprah in de bios
Tussendoortje
Disney-maand
Tussendoortje
Sproetenkoningin
Morning!
Goedkoop vliegen
Advertorial
Danielle doorbreekt barrières
Tussendoortje
Zwembadbillen op de kiek
&C the people
Suzanne
Tussendoortje
Leftover Art
Shopping
Tee time
Morning!
Nachtplassers
Tussendoortje
Slapen in hét Dirty Dancing resort
Chantals Closet
Lekker pakkie
&C Tech
Hebben: Koele festivaltent
Tussendoortje
Talent Call
&C the people
Minne
Shopping
Little black bag
Tussendoortje
Tour taal voor dummies
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. Facebook Village
Tussendoortje

Facebook Village

Facebook zal Facebook niet zijn als het groots, grootser, grootst uitpakt wanneer ze een idee hebben. De creatieve koppen achter het wit-blauwe f-je hebben een plan: een Facebook-dorp voor medewerkers én lokale bewoners.

14-7-2017 19:00
Foto: Getty Images

Het dorp krijgt de naam Willow Campus en moet naast het gigantische team van Facebook ook onderdak bieden aan lokale bewoners in Silicon Valley. Het dorp telt rond de 1500 huizen, 12.000 vierkante meter aan winkels, een dorpsplein en een hotel van 10.000 vierkante meter. Daarnaast bouwt Facebook een bedrijfspand van 161.000 vierkante meter, dat samen met het hotel vlak tegenover het bestaande hoofdkwartier van Facebook komt te staan.

Facebook springt met dit gloednieuwe dorp in op de behoefte aan betaalbare huizen in Silicon Valley. De huizen zijn door de snelgroeiende economie in dat deel namelijk nogal onbetaalbaar geworden. En het mooie is: aan de appartementen zit dus een aantrekkelijk prijskaartje. Facebook gaat de appartementen ongeveer 15 procent onder de huidige marktprijs verkopen. Daarmee hoopt de gigant de lokale bewoners - die klachten hebben over de tech-industrie en de daardoor oplopende huizenprijzen - tegemoet te kunnen komen.

Nederlandse slag
Het dorp wordt ontworpen door OMA New York van Rem Koolhaas, een Amerikaanse tak van een Nederlands architectenbureau. Het plan is dat rond 2021 de allereerste mensen in de huizen kunnen trekken in het gloednieuwe dorp.

Meer lezen