Hudson's Bay
Celeste x Hudson's Bay
Tussendoortje
Diesel strikt Naomi Campbell
Showtime
Annet Raket x Hudson's Bay
Tussendoortje
Printable fashion
Outfit of the Day
Flamingo Flirt
Tussendoortje
Hebben: Adidas met ingebouwde OV-chipkaart
Tussendoortje
Gigi Hadid pronkt met okselhaar in adventskalender
Tussendoortje
Diesel strikt Naomi Campbell
shopping
Chantal Blijft Slapen
Illustratie
Anna's illustrations
&Chantal
&Chantal en Geluksvogels
Sexy time
Spijt en liefde
Newsflash
&C x Bedrock pop-up shop
Newsflash
Wait whut? Blake Lively zingt
Mode
Tassen fetisj
Vitamine &C
De lekkerste sapjes van Nederland
Morning!
Popocatepetl The Mexican goes Arnhem
Tussendoortje
Ketting politiek
Tussendoortje
24 uur in Londen
Malou Holshuijsen
Mijn seksistische fobie
one item, two styles
Golden trousers
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Newsflash
  3. Adidas pronkt met harige benen
Newsflash

Adidas pronkt met harige benen

Sportmerk Adidas pioniert erop los en probeert elk campagne weer iets totaal nieuws uit. In de nieuwste campagnevideo is een bloedmooie Zweedse te zien mét harige benen én een paar blinkende Adidas Originals.

11-10-2017 12:15

Het 26-jarge model Arvida Byström is kunstenaar, fotograaf en de nieuwe ster van de Adidas-campagne. Op  het eerste gezicht bevat de reclame - behalve een paar knappe, blinkende sneakers - niets bijzonders. Maar het model zelf trok meer de aandacht dan de sneakers. Want Adidas koos ervoor om de bloedmooie Zweedse incluis been- en okselhaar op de kiek te zetten. 

Superstar
In het campagnefilmpje promoot de Zweedse de allernieuwste sneakers in de Adidas-familie: de Adidas Originals Superstar sneakers. Adidas heeft er naast een prachtig model er ook voor gekozen om een prachtig model mét lichaamsbeharing te laten schitteren in de video. Een duidelijk statement vanuit het sportmerk. In de video vertelt ze: 'Ik denk dat iedereen vrouwelijke dingen kan doen, en vrouwelijk kan zijn - maar ik denk dat we daar in de maatschappij nog steeds heel erg bang voor zijn.' Maar helaas was niet iedereen het daarmee eens.

Haarprotest
Arvida - die er op haar Instagram er geen geheim van maakt dat ze haar oksel- en beenhaar laat groeien - bijt van zich af in een Instagram-post. Want de Zweedse heeft inmiddels verschillende bedreigingen gekregen, naar aanleiding van haar beenhaar dus. Poeh! Dat gaat ver.  Zo deelt ze trots de foto van haar campagne en schrijft ze eronder: 'Dit is mijn foto van de Adidas Superstar-campagne, die voor veel nare berichten heeft gezorgd. Ik heb letterlijk verkrachtingsbedreigingen gekregen in mijn DM inbox. Ik kan me niet eens inbeelden hoe het is om geen van al deze voorrechten te bezitten (als vrouw), en toch te proberen om te blijven bestaan. Ik stuur liefde de wereld in en probeer te onthouden dat niet iedereen dezelfde ervaringen heeft als mens. Ook bedankt voor de liefde, die heb ik ook heel veel van jullie gekregen.'

Rolmodel
Want naast de rits aan negatieve berichten,  ontving de Zweedse ook veel positieve reacties.  Deze mensen waren het er hartstikke mee eens dat de stereotypen modellen en vrouwen veranderd moesten worden. Zo schreef iemand: 'Harige benen zijn natuurlijk. Arvida, je bent bloedmooi.' En 'Bedankt dat je zo'n fantatstisch rolmodel bent en meisjes van alle leeftijden laat zien dat alles en iedereen mooi is. Bedankt voor dat! Je bent een inspiratie, krachtig en prachtig.'

Meer lezen