Let it Grow
Is onze plantenverslaving een rage?
Talent break
Allround Artist
Tussendoortje
Slapen in het ananashuis van SpongeBob
Dit is Derks
Flirtdefensie
Tussendoortje
5 x Babyclichés
Newsflash
#MeToo
Morning!
Binnenkort: groepsbellen via WhatsApp
Newsflash
Mart Visser gaat Beyond Context
Tussendoortje
Meghan Markle stopt met Suits
Newsflash
Grote wasjes, kleine wasjes
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #42
Smarty Pants
Myrthe de Groot
Tussendoortje
Theeleuten met Gin en Tonic
Talent break
Inspirerende woorden
Newsflash
H&M x Erdem: de beelden
Talent break
Minder taboes, meer kleur
Tussendoortje
Zó scoor je de beste Marktplaats schatt...
The Closet
Maddie Raedts
Talent break
Een bezig zwaantje
Tussendoortje
camouflagegeklets
Dit is Derks
Vrouwmanmens
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Newsflash
  3. Adidas pronkt met harige benen
Newsflash

Adidas pronkt met harige benen

Sportmerk Adidas pioniert erop los en probeert elk campagne weer iets totaal nieuws uit. In de nieuwste campagnevideo is een bloedmooie Zweedse te zien mét harige benen én een paar blinkende Adidas Originals.

11-10-2017 12:15

Het 26-jarge model Arvida Byström is kunstenaar, fotograaf en de nieuwe ster van de Adidas-campagne. Op  het eerste gezicht bevat de reclame - behalve een paar knappe, blinkende sneakers - niets bijzonders. Maar het model zelf trok meer de aandacht dan de sneakers. Want Adidas koos ervoor om de bloedmooie Zweedse incluis been- en okselhaar op de kiek te zetten. 

Superstar
In het campagnefilmpje promoot de Zweedse de allernieuwste sneakers in de Adidas-familie: de Adidas Originals Superstar sneakers. Adidas heeft er naast een prachtig model er ook voor gekozen om een prachtig model mét lichaamsbeharing te laten schitteren in de video. Een duidelijk statement vanuit het sportmerk. In de video vertelt ze: 'Ik denk dat iedereen vrouwelijke dingen kan doen, en vrouwelijk kan zijn - maar ik denk dat we daar in de maatschappij nog steeds heel erg bang voor zijn.' Maar helaas was niet iedereen het daarmee eens.

Haarprotest
Arvida - die er op haar Instagram er geen geheim van maakt dat ze haar oksel- en beenhaar laat groeien - bijt van zich af in een Instagram-post. Want de Zweedse heeft inmiddels verschillende bedreigingen gekregen, naar aanleiding van haar beenhaar dus. Poeh! Dat gaat ver.  Zo deelt ze trots de foto van haar campagne en schrijft ze eronder: 'Dit is mijn foto van de Adidas Superstar-campagne, die voor veel nare berichten heeft gezorgd. Ik heb letterlijk verkrachtingsbedreigingen gekregen in mijn DM inbox. Ik kan me niet eens inbeelden hoe het is om geen van al deze voorrechten te bezitten (als vrouw), en toch te proberen om te blijven bestaan. Ik stuur liefde de wereld in en probeer te onthouden dat niet iedereen dezelfde ervaringen heeft als mens. Ook bedankt voor de liefde, die heb ik ook heel veel van jullie gekregen.'

Rolmodel
Want naast de rits aan negatieve berichten,  ontving de Zweedse ook veel positieve reacties.  Deze mensen waren het er hartstikke mee eens dat de stereotypen modellen en vrouwen veranderd moesten worden. Zo schreef iemand: 'Harige benen zijn natuurlijk. Arvida, je bent bloedmooi.' En 'Bedankt dat je zo'n fantatstisch rolmodel bent en meisjes van alle leeftijden laat zien dat alles en iedereen mooi is. Bedankt voor dat! Je bent een inspiratie, krachtig en prachtig.'

Meer lezen