Let it Grow
Is onze plantenverslaving een rage?
Talent break
Allround Artist
Tussendoortje
Slapen in het ananashuis van SpongeBob
Dit is Derks
Flirtdefensie
Tussendoortje
5 x Babyclichés
Newsflash
#MeToo
Morning!
Binnenkort: groepsbellen via WhatsApp
Newsflash
Mart Visser gaat Beyond Context
Tussendoortje
Meghan Markle stopt met Suits
Newsflash
Grote wasjes, kleine wasjes
Sterrenstof
Jouw weekhoroscoop #42
Smarty Pants
Myrthe de Groot
Tussendoortje
Theeleuten met Gin en Tonic
Talent break
Inspirerende woorden
Newsflash
H&M x Erdem: de beelden
Talent break
Minder taboes, meer kleur
Tussendoortje
Zó scoor je de beste Marktplaats schatt...
The Closet
Maddie Raedts
Talent break
Een bezig zwaantje
Tussendoortje
camouflagegeklets
Dit is Derks
Vrouwmanmens
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Newsbreak
  3. De headlines vrijdag 11 augustus
Newsbreak

De headlines vrijdag 11 augustus

Nieuwsgierigen verzamelt u! Geen flater slaan bij de koffieautomaat? Met de Newsbreak praten we je bij en ben je in één klap op de hoogte.

11-8-2017 12:15

Baby neushoorn voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin is een dier rijker. Want gisterenavond rond de klok van 22:30 is de breedlipneushoorn Izala bevallen van een baby neushoorn. De geboorte van het neushoorn kalfje, Wiesje, was te volgen via een livestream. De dierentuin is extra blij voor moeder Izala, want in januari 2016 kreeg Izala al een jong, maar dat kwam levenloos ter wereld. Gelukkig heeft de neushoorn nu een prachtig dochtertje gekregen. De bevallingsvideo (!) zie je hieronder - bij voorkeur na de lunch bekijken. 

Smullen: 100-jarige cake ontdekt op Zuidpool
Conservatoren hebben op Antarctica een smakelijke ontdekking gedaan. Bij toeval kwamen onderzoekers een ijzeren kist tegen met daarin een ongeschonden fruitcake. De cake is naar verluidt minstens 100 jaar uit, riekt nog steeds overheerlijk en ziet er nog picobello uit. Het papier waarin het destijds is gewikkeld zat er nog helemaal omheen. De onderzoekers vermoeden dat de cake zo’n honderd jaar geleden is meegebracht door de Britse ontdekkingsreiziger en marineofficier Robert Falcon Scott. Een hapje, iemand?

91-jarige Thaise oma haalt bachelordiploma
Imlan Jinakul kan de vlag uithangen. Want na jaren ploeteren in de schoolbanken heeft ze haar droom waargemaakt: ze is afgestudeerd. Als klein meisje wist Imlan al dat ze naar de universiteit wilde om te studeren, maar haar droom kon ze door de tijd van toen niet waarmaken. Toen haar eigen kinderen de universiteit hadden afgerond besloot ze ervoor te gaan. Deze week was het zover: ze ontving haar bachelordiploma. Hiep hiep!

Zaad gezocht via YouTube
Wat als je als lesbisch stel graag kinderen wilt, maar de juiste zaaddonor nog niet gevonden hebt? Dan ga je voor een plan b. Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) hebben hun zinnen gezet op een nieuwe oproep op YouTube. In de lollige video ‘Lesbiennes Zoeken Zaad’ is de boodschap overduidelijk: ze zoeken een zaaddonor.

Gedragscode voor op de fiets
Op je stalen ros springen, muziek in de oren en zorgeloos naar je plaats van bestemming trappen. Prima, maar als het aan ANWB, Fietsersbond en NTFU ligt komen er binnenkort wel veel meer regels bij. Even appen vanaf de fiets, onnodig vaak bellen (mega irritant) of keihard iedereen inhalen; niet altijd even handig. Daarom werken de drie nu aan een reglement voor op de fietspaden (en daarbuiten) om het verkeer een stuk veiliger te maken. Begin volgend jaar moeten de regels af zijn en het plan is om in de lente van 2018 nieuwe borden te gaan plaatsen.

Meer lezen