Ervaring met kleding ontwerpen had ze niet. Toch wist Danique precies wat ze wilde met haar label Monday; een kledingmerk dat zich kenmkerkt om zijn tomboy twist en basic kleurenpallet.

">
Illustratie
Toffe fashion illustraties
Fotografie
Modefotografie door het oog van Romy
Kunst
Bloemenkunst als cafeïne
Samenwerking
Spot de &C talent's op Modefabriek
Collage art
Ontsnappen uit de werkelijkheid
Beeldmaker
Samengestelde kunst
verhalenverteller
Creatieve verhalen vertellen
Portret fotografie
Pure portretten
Illustratie
De milde tragiek van het dagelijkse leven geïllustreerd
Fotografie
Fotografie als gespreksstarter
Fotografie
Conceptuele fotografe met gevoel voor sfeer
Muziek
Strakke driestemmige harmonieën
Kunst
Beeldcolumns om je te vermaken
Design
Healthy designs
Fotografie
Fotografie in al haar puurheid
Cabaret
DE FRANSSE EIJKEL
Presenteren
Nieuwsgierig aagje
Muziek
Twee Leidse zangvogels
Mode
Upcycling van denim items
Illustratie
Illustraties van de wereld om ons heen
Muziek
Nederlandstalige SynthPop
Meer bekijken
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Mode
  3. Monday is a basic bitch
Mode

Monday is a basic bitch

Ervaring met kleding ontwerpen had ze niet. Toch wist Danique precies wat ze wilde met haar label Monday; een kledingmerk dat zich kenmkerkt om zijn tomboy twist en basic kleurenpallet.

25-6-2018 08:30

Tomboy twist

Danique staat niet graag zelf in de spotlights, het gaat immers om haar label: Monday. Maar eerlijk is eerlijk, Danique verdient alle credits. Ze is afgestudeerd grafisch vormgever en kwam met het idee voor Moday tijdens haar stage. Ervaring met kleding ontwerpen had ze niet, maar ze wist wel precies wat ze wilde: ‘Een label opzetten met een tomboy twist en basic kleurenpallet’.

 

Perfecte fit

Dat ze een label ging opzetten was nieuw. Hoe ze het precies wilde dat wist ze dan weer wel. Monday is voor onafhankelijke vrouwen die weten wat ze willen. Naast onafhankelijkheid zijn karakter en toegankelijkheid kenmerkend voor Monday. En het aller belangrijkste de fit. Want hoe vaak gebeurd het je wel niet als Nederlandse vrouw dat de shirts van de Zara te kort zijn voor onze lange bovenlichamen (of veel te strak...). Persoonlijk draagt Danique het liefste de truien en shirts van haar vriend. En dat zijn dus ook precies de kledingstukken die ze gebruikt heeft voor de fit van Monday.

 

Toekomstplannen

Vorig jaar heeft ze eindelijk de stap gezet en is ze haar eigen productie gestart in Portugal. Van A tot Z bedenkt ze alles zelf. Zo ook de website, het moest een vernieuwende webshop worden. Mede omdat Danique zelf een hekel heeft aan online shoppen moest deze voor types zoals zij een mega inspiratie bron zijn en je inspireren om te gaan kopen. Naast het kledinglabel met vier mini collecties van vier items per keer wordt er nu ook gebouwd aan het Monday Platform. Hierop wil Danique andere creatievelingen ook een podium bieden. ‘Wat mijn plan met Monday is? Geen hype worden. Rustig steady doorgroeien, met te gekke verkooppunten,het liefst in Scandinavie en Parijs. Oh! En dat mensen geïnspireerd worden door alles om Monday heen.

 

Meer talenten