Van Nieuwkerk breekt met BNNVARA: 'Dat mijn werkgever openlijk aan me twijfelt, maakt samenwerking onmogelijk'

Entertainment

Van Nieuwkerk breekt met BNNVARA: 'Dat mijn werkgever openlijk aan me twijfelt, maakt samenwerking onmogelijk'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

21 november 2022 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Matthijs van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en stopt per direct bij BNNVARA. De 62-jarige televisiemaker 'verbreekt de banden' met de omroep, laat hij weten aan het ANP. 'Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.'

'Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt,' aldus Van Nieuwkerk. De presentator is in opspraak nadat de Volkskrant vrijdagavond een uitgebreid onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Het ging volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Lees ook: BNNVARA en Matthijs van Nieuwkerk gaan 'op korte termijn' met elkaar in gesprek Van Nieuwkerk, lange tijd de meest beeldbepalende en bestbetaalde presentator van de publieke omroep, gebruikt de komende periode 'om tot bezinning te komen'. 'Daarna hoop ik weer van me te laten horen.' Van Nieuwkerk maakte daar verscheidene tv-programma's rondom de Top 2000. NTR besloot zaterdag de opnames van de Top 2000 Quiz te staken naar aanleiding van het Volkskrant-artikel. Over het vervolg hiervan is nog niks bekend.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen