BNNVARA en Matthijs van Nieuwkerk gaan 'op korte termijn' met elkaar in gesprek

Entertainment

BNNVARA en Matthijs van Nieuwkerk gaan 'op korte termijn' met elkaar in gesprek

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 november 2022 11:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

21 november 2022 11:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

BNNVARA gaat 'op korte termijn' in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft een woordvoerder van de omroep desgevraagd laten weten aan het ANP. Een precies moment kan de omroep niet geven.

De Volkskrant publiceerde vrijdag een uitgebreid artikel over de 'grensoverschrijdende' werkwijze van Van Nieuwkerk en de sfeer achter de schermen bij De Wereld Draait Door (DWDD). De krant sprak tientallen medewerkers van het programma. Het ging volgens hen om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Lees ook: John van den Heuvel over zijn werk: moest hard vechten om het weer leuk te vinden BNNVARA liet eerder al weten dat er gesprekken met de presentator zouden komen, omdat de omroep 'teleurgesteld' is over de twee statements van de presentator. Volgens de Volkskrant wilde de 62-jarige presentator in eerste instantie niet ingaan op vragen van de krant. In een eerste verklaring zou hij geen spijt hebben betuigd en zou Van Nieuwkerk ook niet hebben gereageerd op het aantal medewerkers dat ziek was uitgevallen. In een latere reactie liet Van Nieuwkerk volgens de krant weten dat het hem spijt. De omroep heeft naar eigen zeggen de afgelopen maanden 'zeer indringende' gesprekken gehad met Van Nieuwkerk. De twee statements doen geen recht aan die gesprekken, aldus BNNVARA. 'Dat dwingt ons tot beraad en we gaan hierover met Matthijs in gesprek,' stelde de omroep.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen