Koester de oester: de 8 leukste plekken om een oester te happen

Entertainment

Koester de oester: de 8 leukste plekken om een oester te happen

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

5 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

5 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

De een vergelijkt ze met een hap snot en zeewater, de ander is er verzot op. Oesters. Vandaag is Internationale Oesterdag en dus zetten we leukste plekken om een oester achterover te slaan op een rij. Eet smakelijk.

1. Fishbar Monk, Haarlem Bij deze visbar eet je de lekkerste vis, gegoten in kleine en grote shared dining-gerechten. Ze maken hier geen onderscheid tussen voor-, hoofd- of nagerechten, omdat de gezellige sfeer voorop staat. En niet geheel onbelangrijk: ze hebben een echte oesterbar. Weet jij ook weer waar je moet zijn.

2. Bar Fish, Amsterdam Simpele gerechten, maar met een verrassende en smaakvolle twist. Dat vind je bij Bar Fisk. Geldt trouwens ook voor hun oesters. Die worden geserveerd met een vinaigrette van Tel Avivse limonana - een frisse limonade van versgeperst limoensap en muntbladeren.

3. John Dory, Amsterdam In een voormalig Amsterdamse pakhuis aan de Prinsengracht vind je deze vistronomie (leuk woord voor galgje). Er wordt enkel vis uit Hollandse wateren geserveerd en dit restaurant begrijpt het aperitief-moment als geen ander. Oester erbij, wijn ontkurkt en wij zijn content.

4. Zeezout, Rotterdam Waar kun je beter oesters happen dan in de grootste havenstad van ons continent? Dat dachten wij ook. In Rotterdam vind je visrestaurant Zeezout, waar het menu elke maand compleet veranderd wordt. Heb je gelijk een excuus om volgende maand weer terug te komen.

5. Vis & Meer, Utrecht In een van de gezelligste straatjes van Utrecht - die ironisch genoeg ook nog eens de Drieharingenstraat heet - vind je Vis & Meer. Het restaurant serveert de lekkerste vis, de menukaart heeft voor ieder wat wils en het industriële interieur en de open keuken maken het af. Wij zijn fan.

6. Catch By Simonis, Den Haag Scheveningen ademt vis, moge dat duidelijk zijn. Restaurant Catch By Simonis is daarom de perfecte locatie om je vol te proppen met alles wat de zee te bieden heeft. Het enige wat je verder nog nodigt hebt is goede wijn. Raad eens? Die hebben ze ook nog.

7. De Dagvisser, Den Haag Nog eentje in Scheveningen dan. Bij familierestaurant de Dagvisser wordt iedere ochtend de visafslag om de hoek leeggetrokken en eet je vis zoals het hoort. Kreeft met je handen en oesters met wijn erbij. Zorg er wel voor dat je in het juiste seizoen komt, want ze hebben dus alleen de vis van het moment.

8. Zilt en Zout, Zeeland Een andere bekende visregio is natuurlijk Zeeland, waar je tussen Cadzand en Knokke restaurant Zilt & Zout vindt. Met uitzicht op natuurgebied het Zwin zit je hier prachtig en voor je het weet staat er ook nog een goedgevuld visplateau voor je neus. Zin in.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen