Huis van zangeres Alice Olsthoorn brandde volledig af: 'Het lijkt net een slechte film'

Entertainment

Huis van zangeres Alice Olsthoorn brandde volledig af: 'Het lijkt net een slechte film'

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

14 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

14 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Je huis inclusief ál je eigendommen kwijtraken. Die nachtmerrie werd voor zangeres Alice Olsthoorn gisteren realiteit. Er werd brand gesticht in haar appartementencomplex, wat vervolgens - op de deur van het trappenhuis na - volledig afbrandde.

De zangeres was thuis toen er door de politie op haar deur gebonsd werd dat er brand was en ze naar buiten moest komen, vertelt ze aan &C. 'Ik hoorde verder geen brandalarm, dus ik dacht: het zal wel niet heel heftig zijn. Ik heb mijn laptop gepakt, een broek aangedaan en ben op mijn pantoffels naar buiten gegaan. Ik hoopte dat het geblust zou worden, ik in de tussentijd ergens kon gaan werken en ik 's avonds weer terug kon.' Dat bleek niet het geval. Toen Alice naar beneden liep, was de gang onder haar pikzwart van de rook. Eenmaal buiten stonden de vlammen al op het dak. Na een half uur hoorde ze haar eigen ramen klappen, vertelt ze, en zag ze ook daar de vlammen in staan. 'Eerst heb je nog goede hoop. Het zal wel meevallen, denk je. Misschien valt er nog iets te redden. Maar langzaam daalt het in: er zal waarschijnlijk niets van over zijn.' En daar kreeg ze helaas gelijk in. Van het hele appartementencomplex is alleen nog een deur en een muurtje van het trappenhuis over. 'We mogen niet eens door de rotzooi heen die is overgebleven,' vertelt Alice. 'Dat wordt opgegraven, in containers gedaan en afgevoerd, omdat het puur puin is.' Lees ook: Aansnijden die taart: Edson da Graça is getrouwd Geruchten De oorzaak? Brandstichting. De politie heeft binnen moeten breken bij een van haar onderburen, die vervolgens in de boeien is geslagen en opgepakt is. Wat er precies gebeurd is, dat weet Alice nog niet. Wel gaan er veel geruchten rond. 'Er gaat een verhaal dat hij in een psychose zat. Hij zou al eerder een psychose hebben gehad, waarbij hij stenen door z'n ramen gooide. Een andere roddel is dat hij heel vaak tegen de verhuurder heeft gezegd dat de gebouwen niet brandveilig zijn en hij hiermee een punt wilde maken. Ik weet niet wat waar is. Dit gaat rond onder alle bewoners, maar de politie heeft nog niets officieels naar buiten gebracht.' Slechte film Op de vraag hoe het nu met haar gaat, antwoordt Alice dat ze vooral heel erg in shock is. 'Vandaag zit er veel media op en hebben we informatie gekregen van de verhuurder en Amsterdam, daar kan ik mezelf mee bezighouden. Maar toen ik er vandaag weer naartoe reed, moest ik huilen. Het is zo surreëel dat je plekje helemaal weg is, alle dingen die je dierbaar zijn. Het lijkt net een slechte film.'

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is Editor Entertainment & Lifestyle, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Wil je ook lezen