Dé trip tegen de najaarsdip: 10x dit wil je niet missen in Belfast

Entertainment

Dé trip tegen de najaarsdip: 10x dit wil je niet missen in Belfast

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

De zomer is leuk, maar even: het najaar is toch eigenlijk véél leuker? Helemaal als je een stedentripje op de planning hebt staan. Heb je niet? Gelukje: na het lezen van dit artikel wél. En je weet ook meteen waarheen.

Één woord, twee lettergrepen (één groot feest): Belfast. En met een beetje geluk zit je er nog gratis ook, want we mogen een driedaagse reis naar deze Noord-Ierse topstad weggeven. Hallo stedentrip, doei winterdip.

Geen tijd te verliezen Mocht je het nog niet weten, Belfast heeft álles in huis voor een geweldig weekendje weg. Met vriendinnen, familie of je verse verkering bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat je je kostbare tijd verdoet aan kiezen tussen alle leuke dingen die je in deze toffe stad kunt doen, hebben wij een lijstje met tien hoogtepunten die je absoluut niet wil missen in Belfast voor je gemaakt. En omdat we van boter bij de fish (‘n chips) houden, hebben we onderaan dus ook nog een hele vette winactie voor je.

1. Jummie Alleen al om de beschrijving (‘off the eaten track’) wil je mee met de Belfast Food Tour: een vier uur durende culinaire wandeling door het centrum van Belfast. Je begint op de historische St. George's Market, en onderweg word je getrakteerd op de beste lokale lekkernijen. Beter krijg je de smaak van Belfast niet te pakken.

2. Smeer je keel Met de Belfast Traditional Music Trail duik je via smalle steegjes, verborgen barretjes en oude gebouwen letterlijk en figuurlijk in de geschiedenis van de Ierse muziek. De enthousiaste gidsen trakteren je bij elke stop op een traditioneel verhaal, lied of geluid. En natuurlijk wordt je stem onderweg gesmeerd met een lokaal biertje, cider, whiskey of - hoe kan het ook anders - een Guinness.

3. King of queen of the world Oké, een ontmoeting met Leonardo di Caprio is niet inbegrepen, maar een bezoek aan de werf waar de Titanic ontworpen en gebouwd werd, brengt hem toch aardig dichtbij. De Titanic Belfast Tour vertelt het tragische verhaal van het schip van A tot Z(ink), en dat maakt - ook al heb je de film al 45 keer gezien - toch echt wel indruk.

4. Winter is coming… Je hoeft geen GoT-fan te zijn om fan te worden van deze tour - en anders ben je dat erna wel, want dichterbij de wereld van Game of Thrones kom je niet. De tour begint op de filmset van de Linen Mill Studios in Banbridge en biedt je een uniek kijkje achter de schermen van de grootste tv-serie allertijden.

5. Shaken, not stirred Een cocktail of een warme thee is altijd een goed idee - zeker als het buiten koud en guur is en binnen behaaglijk en knus. Laat dat maar aan de Cocktail Bar van het unieke Merchant Hotel over. Geniet van de lekkerste hapjes en drankjes in een interieur dat werkelijk luxe uitstraalt. Geloof ons: je wil er niet meer weg.

6. Knusse kerstmarkt Natuurlijk kan een kerstmarkt niet ontbreken op dit lijstje, en ook wat dat betreft stelt Belfast niet teleur. Van 19 november tot en met 22 december is het voor Belfast City Hall één groot kerstfeest. Kijk je ogen uit en eet je buikje rond - oftewel: net echt kerst, maar dan zónder je schoonmoeder.

7. Lekker lokaal Als je van lokale producten, echt handwerk én live music houdt, is St Georges Market jouw place to be. De eerste vrijdagmarkt op deze plek dateert uit 1604 - en dat maakt dit een van de oudste bezienswaardigheden van de stad. Aanrader, ook voor je smaakpapillen.

8. Shop ‘till you drop Liefhebbers van shoppen kunnen ook hun lol op in Belfast. In het winkelcentrum Victoria Square (te herkennen aan de iconische glazen 'dome') vind je wel zestig winkels en het luxe warenhuis House of Fraser, maar ook vijftien restaurants. Handig, want shoppen maakt hongerig.

9. Drinken en denken tegelijk Een borrel drinken is nooit meer hetzelfde als je in het Sensorium, gelegen in het prestigieuze bankgebouw op High Street, bent geweest. Drink, denk en ervaar wat je lekker vindt aan de hand van een paar zintuiglijke experimenten en - natuurlijk - ongelooflijk lekkere cocktails.

10. Ga eruit met een knal(ler) Hoe leuk: Oud & Nieuw vieren in het buitenland. Belfast heeft mooie plannen voor de jaarwisseling. Input? Voor de meest actuele feesten en partijen rondom de jaarwisseling houd je visitbelfast.com in de gaten.

Zin? Win! Helemaal trek gekregen in deze stedentrip? Begrijpelijk. Om je portemonnee ook enthousiast te krijgen, mogen twee mensen gratis naar Belfast. En niet een dagje, nee nee, drie dagen. Drie! Meedoen? Dat kan hier.

Dit is een samenwerking met Ierland Toerisme.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer entertainment