Zin in een weekendje weg? Je kunt nu slapen in het moerashuis van Shrek

Entertainment

Zin in een weekendje weg? Je kunt nu slapen in het moerashuis van Shrek

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Alix McIntosh

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Alix McIntosh

Praat jij in het weekend het liefst drie dagen tegen niemand en houd je van ezels? Dan is het moerashuis van Shrek de ideale plek voor jou. Raad eens? Dat kan vanaf oktober. Heb jij effe geluk.

We overdrijven niet. In de heuvels van de Schotse Hooglanden wordt Shrek's moerashuis opengesteld voor publiek. Maar dan wel zonder fakkels, hooivorken en boze ridders. Wel zo prettig.

Overnachten in Skrek's Swamp  In het afgelegen modderlandschap zul je je net een echte oger voelen: je gaat een weekend lang geen mensen horen of tegenkomen. Lees: mensen. We hebben nooit iets gezegd over een ezel. En reken maar dat Donkey erbij is. Hij ontvangt de gasten, geeft een rondleiding en zorgt dat er eten op tafel staat. Voor het ontbijt serveert hij – net als in de film – een stapel wafels. 

Zen in het moeras Verder heeft Shrek's moerashuis alles om tot rust te komen. Het huis in de boomstam heeft alleen maar houten interieur, sommigen bedekt met mos, er is veel kaarslicht en je kan een vuurtje maken in de openhaard. Wat ook net zoals in de film is: de locatie van het toilet. Niet in het huis dus. De toilet-, wastafel- en douchefaciliteiten bevinden zich twintig meter van het huis af. 

Mocht je dan 's nachts naar het toilet moeten of overdag een wandeling gaan maken door het drassige moeras, kun je de 'pas op'-borden die waarschuwen voor Shrek gewoon negeren. Is puur decoratie, zegt Airbnb. Shrek zelf is namelijk weg. Fiona en de Gelaarsde Kat ga je er ook niet vinden. Alleen jij, Donkey, het moeras en wafels. Klinkt als een film. Lees ook: Vergeet Barcelona en Bali: deze alternatieven zijn goedkoper en minstens zo leuk Een koopje Zin om je citytrip naar Berlijn te cancellen en hier een weekend te overnachten, sta dan op 13 oktober om 19:00 paraat om de woning te boeken. Airbnb stelt het moerashuis namelijk alleen beschikbaar van 27 tot 29 oktober, voor maximaal drie gasten. Donkey is wel gul: de kostprijs per nacht is 0 pond. Gratis feest. De reis naar de Schotse Hooglanden moet je wel zelf betalen, maar eenmaal daar is het moerashuis van jou.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen