Wil je zien: deze Marktplaatsadvertenties zijn om te gieren

Entertainment

Wil je zien: deze Marktplaatsadvertenties zijn om te gieren

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

31 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Martkplaats, de place to be om je oude parels (of meuk) te verkopen. Openbaar voor iedereen, en daarom rijk aan de meest bizarre advertenties. Zin om effe te lachen, gieren, brullen? Scrol gauw verder, want wij verzamelden een paar advertenties die gegarandeerd je dag maken.

1. Die spiegel Niets te doen? Tik voor de lol eens 'spiegel' in de zoekbalk op Marktplaats, en aanschouw de meest humoristische kiekjes van mensen die niet helemaal weten wat ze met zichzelf aanmoeten. Zo deed deze persoon wel erg zijn best om niet op de foto te komen.

En maakte het deze mevrouw hieronder daarentegen dan weer geen ruk uit hoe ze op de foto kwam.

'Dat is ook een manier om een spiegel te verkopen op marktplaats,' schrijft Twittergebruiker @little_monjet over deze foto. Eens. Deze dame nam sex sells wel heel letterlijk.

Twitter - spiegel verkopen

Toegeven: een creatieve manier om je spiegel te verkopen en tegelijkertijd anoniem te blijven is onderstaande wel.

2. Koelkast koekeloeren Nog zo'n smakelijk vermaak: mensen die hun koelkast verkopen. Niet per se omdat je op zoek bent naar een nieuwe aanwinst, maar vooral omdat iemands koelkast best veel zegt over een persoon. Onder de twitter hashtag #koelkastkoekeloeren speculeren mensen erop los.

Uit de reacties komt het volgende: dit is een mainstream gezin dat veel van koken houdt, dat kun je zien aan de zuivel en vele smaakmakers. Wel moeten ze een beetje oppassen dat ze hun vitaminen goed aangevuld houden, met het tekort aan groente in hun koelkast. Wat voor type personen gaan er volgens jou schuil achter deze koelkast?

We herkennen de koelkast van een student als we er één zien, hier is geen discussie over mogelijk. Pluspunt: de fles water die het hydratatieniveau een beetje op peil houdt. Minpunt: de rest van de kast.

Deze koelkast die mooier ingericht is dan onze woonkamer schreeuwt OCD.

3. Eten in de vorm van dieren Een erg specifiek genre, waarvan we niet zo goed weten wie het zou willen aanschaffen. Maar hey, alles om een zakcentje bij te verdienen toch? Eerlijk is eerlijk, hij ziet er wel aandoenlijk uit.

Hoeveel zou jij bieden op deze kameel van gember?

Marktplaatsgekkies Het zijn overigens niet alleen de advertenties die lachwekkend zijn, ook de mensen die op het platform rondzweven. Zoals de types hieronder bijvoorbeeld. 1. Een beetje boos Mocht jouw (ver)koop niet helemaal gaan als gepland kun je een paar dingen doen: rustig contact opnemen en een middenweg vinden, of de ander compleet de huid vol schelden. De tweede is misschien niet het meest nobel, maar leveren wel de grappigste conversaties op. En de prijs voor het meest creatieve scheldwoord gaat naar... konthommel.

Een andere wijze les: lach niet iemands bod uit.

Ach, hij zei tenminste nog 'geen probleem'.

2. Werkt dit ook als datingapp? Dan heb je ook nog de mensen die Marktplaats zien als een soort Tinder, en schaamteloos hun kans grijpen. De huwelijke geloften? Maken deze persoon niet zoveel uit.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen