Spetterende vakantie: deze 5 plekken zijn favoriet als het gaat om reizigersdiarree

Entertainment

Spetterende vakantie: deze 5 plekken zijn favoriet als het gaat om reizigersdiarree

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 17:00

We poepen allemaal en daar is niks mis mee. Behalve op vakantie in het buitenland dan. De hitte en vermoeidheid in combinatie met het lokale eten doen je darmen vaak de das om. In deze landen moet je extra goed op je hoede zijn en misschien wel een extra onderbroek, of twee, meenemen.

Even een disclaimer: in principe kan elk land ervoor zorgen dat je met een rotgang naar het toilet moet. Alleen zijn sommige regio's net wat shitter dan andere.

Egypte De vloek van de farao dwaalt door Egypte en krijgt veel toeristen te pakken. En nee, je verandert echt niet in een mummie, maar je hebt wel al het toiletpapier nodig dat je gebruikt om er een na te doen. Neem gerust maar een extra koffer mee.

Lees ook: Zo voorkom je kak-momenten met de wasbare luier

Mexico De hygiëne - of eerder het ontbreken daarvan - in Mexico leidt bijna automatisch tot reizigersdiarree. Hoe lekker die quesadillas, enchiladas, tortillas en nacho's ook zijn, je buik is er meestal wat minder blij mee.

India De Delhi Belly is een bekend fenomeen in India. Alles wat je in je mond stopt, komt er binnen no time weer uit. Uit welk gaatje precies blijft wel een verrassing. Ach, je wilde zelf een avontuurlijke vakantie, toch?

Lees ook: Kakken waar je partner bij is? Zoveel procent van de Nederlanders durft het niet

Thailand In Thailand vind je heerlijk uitziend eten op zo ongeveer iedere straathoek. Maar of je dat allemaal ook in je mond moet stoppen? Gekookt, gebakken en in ieder geval geschild voedsel kun je meestal wel veilig eten. De rest is op eigen risico.

Brazilië Ga je naar Brazilië om carnaval te vieren? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende drinkt, en nee, die cocktails tellen niet. De kans is namelijk groot dat je daar de hele avond aan het feesten bent met de wc-pot, en dan ligt uitdroging op de loer.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen