Sander de Kramer ontsnapte na Wie Is De Mol-opnames aan de dood: 'Ik was zo ziek'

Entertainment

Sander de Kramer ontsnapte na Wie Is De Mol-opnames aan de dood: 'Ik was zo ziek'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld AVRO TROS

Gepubliceerd op

13 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld AVRO TROS

Hartstikke leuk, meedoen aan Wie Is De Mol?, ,maar wel alleen als je het overleeft. Zo hield journalist Sander de Kramer, een van de eerdere afvallers, er een bijna-doodervaring aan over. In het vliegtuig terug werd hij plotseling zo ziek, dat de piloot bijna een noodlanding maakte.

Waar afvallers normaal gesproken naar het Wie Is De Mol?-hotel gaan, was dat voor Sander niet het geval. Voor zijn stichting Sunday Foundation, waarmee hij kansarme kinderen helpt, vloog hij door naar Sierra Leone. Daar liep de journalist malaria tropica op, de meest agressieve vorm van malaria die zonder behandeling zelfs dodelijk is. 'Alsof een hamer op mijn hoofd timmerde' In het vliegtuig naar Nederland ging het mis. Hij kreeg koortspieken, koude rillingen, spierpijn en enorme koppijn. 'Alsof iemand met een hamer op mijn hoofd timmerde,' beschrijft hij het zelf na de ontknoping afgelopen zaterdagavond. Het was zelfs zo ernstig dat medepassagiers moesten verplaatsen zodat hij languit kon liggen en het vliegtuig bijna aan de grond werd gezet. Sander: 'Ik was zo ziek dat de piloot twijfelde om een tussenlanding te maken. Dat gebeurde uiteindelijk niet.' Lees ook: Shit, we gaan twijfelen: 7 redenen waarom Jurre niét de Mol is Eenmaal geland lukt het hem niet eens zijn koffer op te halen of bij zijn vrouw in te stappen die op hem stond te wachten, maar moest hij gelijk door naar het Erasmus MC. 'Als ik een paar uur later was geweest, had ik het niet na kunnen vertellen.' Braaf slikken De volgende keer dat Sander richting Afrika vertrekt, gaat hij dan ook weer braaf zijn malariapillen slikken, zo laat hij weten. Die slikte hij niet meer sinds hij in 2013 last kreeg van tinnitus. 'Ik zocht naar een mogelijke verklaring en wist dat ik in mijn leven al meer dan duizend malariapillen had geslikt. Daardoor dacht ik dat die pillen misschien de oorzaak waren.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen