Record in de pocket: Beyoncé is artiest met meeste Grammy's ooit

Entertainment

Record in de pocket: Beyoncé is artiest met meeste Grammy's ooit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De 65e uitreiking van de Grammy Awards was de avond van Beyoncé. Niet alleen kan de zangeres zich nu de artiest met de meeste Grammy's ooit noemen, ze was met vier prijzen ook de grote winnaar.

De Amerikaanse won de awards voor Best Dance/Electronic Recording, Best Traditional R&B Performance, Best R&B Song en Best Dance/Electronic Album. Na de winst van het laatstgenoemde beeldje voor haar plaat RENAISSANCE bedankte ze na haar ouders, haar man Jay-Z en haar kinderen ook de 'queer-gemeenschap' voor het 'uitvinden van het genre'. Lees ook: Heb je de docu al gezien? Het wordt tijd dat we Pamela Anderson meer gaan waarderen

Meeste nominaties De zangeres kon zich al samen met haar man Jay-Z de artiest met de meeste nominaties noemen. De twee werden ieder 88 keer genomineerd. De rapper won er tot dusver in totaal 24. Beyoncé won haar eerste twee Grammy's in 2001. Samen met Destiny's Child, de groep waar ze toen nog deel van uitmaakte, sleepte ze twee prijzen in de wacht voor het nummer Say My Name. Haar meest succesvolle uitreiking tot dusver was in 2010. Toen werd de prijzenkast van de zangeres aangevuld met zes Grammy Awards. Andere winnaars Hoewel Beyoncé de meeste awards mee naar huis mocht nemen, gingen de belangrijkste prijzen naar andere artiesten. Zo won Harry Styles voor Album of the Year, Bonnie Raitt voor Song of the Year en Lizzo voor Record of the Year. De laatste keer dat Beyoncé voor Album, Song en Record of the Year genomineerd was, was in 2017. Toen won Adele die allemaal. Lees ook: Onze gebeden zijn verhoord: Beyoncé komt naar Nederland en dit is wanneer Naast Beyoncé vielen ook onder anderen Harry Styles en Kendrick Lamar meerdere keren in de prijzen. De zanger en de rapper sleepten ieder drie beeldjes in de wacht.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Lekker bingewatchen

Alles voor een avond voor de buis