Monica Geuze over vloggen: 'Voelde me schuldig als ik niet aan het delen was'

Entertainment

Monica Geuze over vloggen: 'Voelde me schuldig als ik niet aan het delen was'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Meis & Jip

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Meis & Jip

Monica Geuze voelt zich 'bevrijd' nu ze niet meer alles wat ze doet met de buitenwereld moet delen in haar vlogs. Dat vertelde de 27-jarige ex-vlogger dinsdag in de talkshow Jinek. 'Ik merk nu pas dat ik me bevrijd voel,' bekende ze.

'Ik was me langer dan acht jaar constant aan het verantwoorden tegenover de mensen die naar mij keken,' aldus Geuze. 'De laatste jaren merkte ik al vaker: ik wil meer in het moment leven in plaats van doorlopend terugrapporteren naar de kijkers. Maar dan voelde ik mij weer schuldig dat ik dingen niet aan het delen was. Nu zie ik pas hoe lekker het kan zijn om niet alles te delen.' Lees ook: De volgorde van Kaleidoscope op Netflix is bij iedereen anders (maar dit is de juiste) De voormalige vlogger vond het 'gestoord' dat het feit dat zij stopte in het NOS Journaal zat. 'Ik heb mijn leven gefilmd omdat het heel natuurlijk voelde, dat doet het nu niet meer. Maar is dat dan 8 uurjournaal-waardig nieuws? Dat vind ik niet.' Geuze stoorde zich wel aan veel onlinereacties: 'Mensen die vroegen: wie is die trien? Ik heb er ook niet om gevraagd om een item in het journaal te worden.' De ex-vlogger meldde vorige week dat het niet meer lukt om 'alle ballen hoog te houden' en ze vindt het moeilijk om alles te blijven delen. Geuze zei in haar laatste vlog dat ze al langere tijd wist dat ze zou gaan stoppen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen