Rechtbank oordeelt: Lil Kleine mag facetimen met zoontje Lío

Entertainment

Rechtbank oordeelt: Lil Kleine mag facetimen met zoontje Lío

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

17 januari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Lil Kleine krijgt een omgangsregeling met zijn zoontje Lío. Dat zegt zijn advocaat Patrice Katz na afloop van de zaak die dinsdag diende voor de rechtbank in Den Haag.

Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, mag zijn zoontje eerst twee keer per week facetimen. 'Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn', aldus Kim Beumer, de advocaat van Jaimie Vaes, de ex van Scholten.

Lees ook: Jaimie Vaes vindt uitlekken van beelden mishandeling een 'godsgeschenk'

'Heel blij' Scholten en Vaes stonden dinsdag voor de rechter in Den Haag voor een omgangsregeling voor hun 3-jarige zoon Lío. Scholten spande de zaak aan. Hij had zijn zoon naar eigen zeggen al een jaar niet gezien. 'Hij is er heel erg blij mee', aldus Patrice Katz, de advocaat van Scholten. 'Voor hem was het belangrijk dat er hier een begin wordt gemaakt. De zaak speelde zich af achter gesloten deuren omdat er een jong kind bij is betrokken.

'Wat voor nu het belangrijkste is, is dat er voorlopige afspraken zijn gemaakt en dat er een professional komt die het gaat begeleiden op een goede manier', zegt Beumer. 'Hij mag beginnen met een beetje videobellen. Elke week twee keer. Dat het een klein beetje gewenning kan opleveren. Er komt een mediator bij die meneer Scholten en Lío gaat begeleiden. Daarna kan er voorzichtig aan begeleid contact op Ibiza of in Nederland zijn.'

Onduidelijkheid over ouderlijk gezag Volgens de advocaat van Scholten, Patrice Katz, heeft de rapper zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar heeft Vaes zijn ouderlijk gezag nooit goedgekeurd. Volgens de advocaat van Vaes liggen de zaken 'iets genuanceerder'. Mocht Lil Kleine mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Lees ook: Vader Jaimie Vaes: 'Altijd al gehoopt dat relatie met Lil Kleine voorbij zou gaan'met-lil-kleine-voorbij-zou

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Lil Kleine. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Vaes. Scholten werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident brak Vaes met Lil Kleine. Zij liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur