Lekker efficiënt: Chris Zegers doet aan staande dutjes van enkele minuten

Entertainment

Lekker efficiënt: Chris Zegers doet aan staande dutjes van enkele minuten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 maart 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Gepubliceerd op

30 maart 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Staand slapen, dat is toch iets wat alleen in het dierenrijk gebeurt? Niets blijkt minder waar, want Chris Zegers vertelt in de podcast van Arie Boomsma dat hij de gave heeft om staand te kunnen slapen.

'Ik doe een tukje van één tot soms drie of vier minuten,' vertelt Chris. 'Dan ga ik even staan slapen en ben ik ook helemaal weg.' Hij vertelt hoe hij zelfs drie dromen kan hebben in die ene minuut. Op de achtergrond klinkt Arie verbaasd en onder de indruk: 'Wauw, meen je?'

Lees ook: Het verlossende antwoord op de vraag: hoe mediteer je als je niet stil kunt zitten?

'En het werkt als een dolle voor mij,' gaat Chris verder, 'want ik heb echt het idee dat ik daarna weer op ben geladen.' Hij zegt niet alleen maar even weg te dommelen, maar dat hij daadwerkelijk in een diepe slaap belandt. 'Als ik dan wakker wordt denk ik, wacht effe, heb ik nou een uur geslapen? Maar dan sta ik nog op dezelfde plek.' Volgens Chris heeft dit talent hem ook mentaal erg geholpen. Het is een manier voor hem om tot rust te komen. 'Ik kan dus op commando in slaap vallen, dat is een ritueel geworden.' En daar heeft Arie – die zich zelf ook veel bezighoudt met slaap – flink veel respect voor: 'Verdienste.'

Wij zijn vooral benieuwd hoe dit eruit ziet. Want of Chris tijdens het staande dutje ergens tegenaan leunt is niet duidelijk. En zou hij dit alleen thuis doen of ook in het openbaar? We hebben nog veel vragen Chris.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer entertainment

Meer van deze auteur