Knuffelcrimineel 2.0: Inventing Anna's Anna Delvey komt met podcast en half Hollywood schuift aan

Entertainment

Knuffelcrimineel 2.0: Inventing Anna's Anna Delvey komt met podcast en half Hollywood schuift aan

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

31 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

31 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Een totáál logische stap natuurlijk, een podcast beginnen, voor iemand die veelvoudig banken, hotels, restaurants en privévliegtuigmaatschappijen heeft opgelicht en jaren in de bajes heeft gezeten. Iets dat we nog minder begrijpen: dat Hollywood gezellig meedoet.

Anna Delvey, of Anna Vadimova Sorokin zoals ze echt heet, werd begin vorig jaar bekend bij het grote publiek door de razend populaire Netflix-serie Inventing Anna. Daarin volgen we journalist Vivian (Anna Chlumsky) die onderzoek doet naar de zogenaamd Duitse erfgename Anna Delvey (Julia Garner in de serie), die de elite van New York ervan heeft overtuigd dat ze rijk en succesvol is, terwijl ze in werkelijkheid de hele toko beduvelt. Uiteindelijk wordt de neperfgenaam gepakt en veroordeeld voor fraude, waarvoor ze, naast een boete, een celstraf van vier tot twaalf jaar opgelegd krijgt. Het verhaal is voor de serie uiteraard gedramatiseerd, maar komt verdomd veel overeen met de werkelijkheid. Sterker nog: het was Anna zelf die het verhaal vanuit de gevangenis verkocht aan de streamingdienst. Dat ze denkt in mogelijkheden, dat moge duidelijk zijn. Lees ook: Delightful: dit weten we over de comeback van Downton Abbey Precies wat de wereld nodig had In totaal heeft de vrouw vier jaar in de bak gezeten, in de vrouwengevangenis in Albion, New York. Twee jaar geleden kwam ze voorwaardelijk vrij. Wat je dan met je leven doet? In een microfoon lullen en dat de ether in knallen, zo blijkt. Eerder liet de oplichter al weten vanuit de gevangenis bezig te zijn met iets, toen had ze het over een podcast én een boek, maar nu heeft ze officieel aangekondigd dat er een wekelijkse podcast komt. Er is zelfs al een trailer uit.

The Anna Delvey Show

The Anna Delvey Show

In The Anna Delvey Show kunnen we discussies over kunst, politiek en tech verwachten, evenals 'ongefilterde gesprekken die de traditionele opvattingen van wat goed en slecht is zullen bevragen'. 'Now you get to meet the real me,' zo beschrijft Delvey het zelf. En niet alleen zij is van de partij, er schuiven ook gasten aan. Zo zullen er onder andere interviews met Emily Ratajkowski, Julia Fox, Jeremy Harris en Whitney Cummings voorbij komen. Waaróm deze mensen aanschuiven? Joost mag 't weten. Wat we wel weten? Dat ze een gemeenschappelijke hobby hebben: zich totaal onderdompelen in een rol. Lees ook: Welk personage mag het loodje leggen en wie vertrouwen ze het minst? We vroegen het de cast van Mocro Maffia Effe praktisch Aangezien Delvey, of eigenlijk Sorokin, nog steeds huisarrest heeft en nergens heen kan zullen de opnames plaatsvinden in haar New Yorkse appartement. De productie wordt opgepakt door Audio Up Media. Wanneer we deze op z'n zachtst gezegd bijzondere podcast kunnen beluisteren is nog niet bekend. Wel zal ze 'm gebruiken om haar eigen debuutsingle te delen, ook gemaakt in samenwerking met Audio Up en met een songtekst van Mrs. Frauder herself. Want ja, dat doet ze blijkbaar ook nog. We zeiden 't toch. Mogelijkheden.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen