Is het leven een leugen? Marie Kondo maakt bekend een rommelig huis te hebben

Entertainment

Is het leven een leugen? Marie Kondo maakt bekend een rommelig huis te hebben

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld BrunoPress

Ben jij tijdens de lockdown ook op z'n Marie Kondo het hele huis doorgegaan, en heb je alles opnieuw georganiseerd? En was na een paar dagen alle rommel gewoon weer terug? Dan ben je dus niet de enige: zélfs de opruimkoningin zelf houdt het niet meer vol.

Voel je maar minder schuldig over je eigen bende thuis, want sinds de komst van haar derde kind heeft Marie Kondo een flinke reality check gehad. Ze kan haar huis niet meer netjes houden, zo vertelt ze tijdens een online webinar over haar nieuwe opruimboek of zoals ze het zelf noemt: 'een virtuele theeceremonie'. Uiteraard staat het internet gelijk vol met reacties.

Marie Kondo't niet meer Marie Kondo heeft met haar negen boeken en Neflix-serie Tidying Up With Marie Kondo over de hele wereld mensen geïnspireerd om hun huis perfect opgeruimd te krijgen. Haar legendarische uitspraak 'does it spark joy?' is een begrip geworden. Maakt een object je niet blij, dan moet het wieberen.

Lees ook: Veel stof in huis? Dit kun je doen om dat te voorkomen

Nu is de Japanse er dus achter gekomen dat ze haar tijd liever doorbrengt met haar familie, in plaats van te zorgen dat alles er piekschoon uitziet. 'Mijn huis is rommelig,' geeft ze toe, 'maar hoe ik nu mijn tijd doorbreng is voor mij de beste manier in het huidige stadium van mijn leven.' Tja, kinderen en rommel zijn nou eenmaal een package deal, Marie.

Zó kan het ook In haar nieuwste boek Marie Kondo's Kurashi At Home: How To Organize Your Space And Achieve Your Ideal Life vertelt Kondo over het Japanse kurashi: de manier van leven, waarbij je denkt aan de alledaagse dingen van het leven die je kalmte brengen. Creëer een ritme voor jezelf, is haar tip. Opruimen gaat niet alleen over je huis, maar ook over jezelf. Bedenk een vreugde-routine, en hou deze minstens tien dagen vol. Toch weer die spark of joy.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer entertainment

Maak het gezellig in huis