Heb je de docu al gezien? Het wordt tijd dat we Pamela Anderson meer gaan waarderen

Entertainment

Heb je de docu al gezien? Het wordt tijd dat we Pamela Anderson meer gaan waarderen

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 00:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 00:00

Bron / Fotografie

beeld BrunoPress

Deze week is er een documentaire over het leven van voormalig Playboy-model, sekssymbool en Baywatch-strandwacht Pamela Anderson verschenen op Netflix, met de titel: Pamela Anderson, A Love Story. En nu horen we je denken: ja, weer een docu over een celeb, dus? Maar we garanderen je dat je anders over de blondine denkt na het zien van deze ontroerende en vooral ook ontluisterende documentaire.

Om je helemaal over de streep te trekken, hieronder vijf (oké zes!) redenen waarom we van Pam zijn gaan houden na het zien van deze documentaire.

1. Ze heeft echt een rotjeugd gehad En nee, op geen enkel moment doet ze daar ook maar een beetje zielig over. Sterker nog: Pamela Anderson is (wisten wij ook niet!) van het soort 'moppen tappen en heel hard weglachen' als ze over de naarste momenten uit haar jeugd vertelt. Bijvoorbeeld over de periode dat ze misbruikt werd door haar oppas. Spoiler: niet lang erna gaat deze nare vrouw de pijp uit. Lees ook: Titanic-regisseur geeft toe: Jack had misschien kunnen overleven op deur 2. Wat mannen betreft, is ze net zo'n sukkel voor de liefde als wij zijn Je zou denken dat je, als je eruit ziet als Pamela Anderson, een soort streepje voor hebt in de liefde, maar niets is minder waar. Wat haar wel siert of de documentaire juist heel pijnlijk maakt: wat een man haar ook heeft geflikt, ze blijft onwijs vriendelijk en classy over ze praten, zonder de waarheid te verbloemen. Je krijgt de juice, zonder de bitterheid.

3. Ze is echt heel erg grappig De beste vrouw weet hoe ze eruit ziet, ze weet wat haar imago inhoudt, ze weet hoe het klinkt als ze opsomt hoe vaak ze al getrouwd is geweest (vijf keer!). Dit had prima een oogrolfestijn kunnen worden als zij niet zoveel zelfspot zou hebben. Daarnaast is ze onwijs eerlijk. Blijkbaar was ze in de vroege 90's een van de eerste grote sterren die gewoon, bloedje eerlijk, toegaf dat ze implantaten had. Zou veel andere celebs zeker sieren.

4. Wij, de media, paparazzi, iedereen die ooit iets over haar heeft gezegd en haar heeft geconsumeerd: we did her wrong De rode draad in deze documentaire is - misschien onbedoeld maar voor ons overduidelijk - 'shit, net als Britney heeft zij het echt zwaar te verduren gehad'. Van het stelen van een privé tape van twee pasgetrouwde verliefde mensen, tot het stervensrijk worden achter haar rug om met beelden waar ze zelf nooit naar heeft kunnen kijken, hoe ze bang was voor nog een miskraam en daarom de rechtszaak tegen het bedrijf dat haar tape uitbracht maar liet vallen, de spot van alle interviewers, haar carrière die in duigen viel, de paparazzi die misogyne dingen tegen haar sisten om maar een reactie op video te krijgen - alles wat je ziet is een goede reminder van hoe wij met bekende vrouwen omgaan. En betreft alles wat je hierboven leest, denk maar niet dat haar ex Tommy exact hetzelfde heeft ervaren.

5. Haar stijl is een lust voor het oog Alle looks die je nu bij de Karjenners en op TikTok voorbij ziet komen en over een paar weken in de Zara ziet hangen? Pamela droeg het als eerst. Met al het archiefmateriaal dat voorbij komt in de docu is het moeilijk om geen onwijze shopdrang te krijgen. Wij willen ons ook in glimmende korsetjes persen en gigantische fluffy hoeden dragen. Maar ook nu ziet ze er prachtig uit, in haar witte jurkjes met gebroken wit vest erover dat 'cottagecore' schreeuwt. Helpt natuurlijk ook mee dat een groot deel van de docu is geschoten in haar idyllische huis aan een Canadees meer. Lees ook: 72-jarige Dr. Phil nog lang niet klaar met televisie, maar keert 'op grotere manier' terug 6. Opnieuw: we did her wrong Oké een bonusreden: als je net als wij vorig jaar genoot van de Hulu-serie Pam & Tommy over het sextapeschandaal, weet dan dat Pamela nooit is benaderd met een heads up of gevraagd om toestemming. Zoals ze zelf zegt: 'De meest traumatische ervaring uit mijn leven is wéér een manier geworden voor mensen om stinkend rijk te worden, en ik heb er niks van teruggezien.'

Ben je al om? Pamela Anderson, A Love Story is nu te zien op Netflix.

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Lekker bingewatchen

Alles voor een avond voor de buis