Eddie Murphy grapt over Will Smith en zijn vrouw Jada tijdens Golden Globes

Entertainment

Eddie Murphy grapt over Will Smith en zijn vrouw Jada tijdens Golden Globes

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

11 januari 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Eddie Murphy heeft in zijn bedankspeech tijdens de uitreiking van de Golden Globes, waar hij een oeuvreprijs in ontvangst nam, een grap gemaakt over Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith. Het was een verwijzing naar het incident bij de Oscars vorig jaar, toen Smith presentator Chris Rock sloeg omdat hij een grap maakte over Smiths vrouw.

'Er is een duidelijk plan dat je kan volgen om succesvol te zijn en voorspoed, een lang leven en gemoedsrust te hebben,' zei de 61-jarige acteur aan het einde van zijn speech. 'Ik doe dat al mijn hele leven, het is heel simpel. Doe deze drie dingen: betaal je belastingen, bemoei je met je eigen zaken en houd de naam van Will Smiths vrouw uit je fucking mond!' Lees ook: Monica Geuze over vloggen: 'Voelde me schuldig als ik niet aan het delen was' De grap is een verwijzing naar wat Smith vorig jaar riep tegen Rock nadat hij een grap had gemaakt over het korte kapsel van zijn vrouw. Ze lijdt echter aan de ziekte alopecia, een aandoening waardoor ze gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Smith stormde het podium op en gaf de presentator een klap in het gezicht, waarna hij weer ging zitten en riep 'houd de naam van mijn vrouw uit je fucking mond'.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen