Daar gaat onze favoriete app: Amerikaanse wet in de maak die TikTok kan verbannen

Entertainment

Daar gaat onze favoriete app: Amerikaanse wet in de maak die TikTok kan verbannen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

7 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Unsplash

Twee Amerikaanse senatoren komen dinsdag met een wetsvoorstel dat de president de macht moet geven technologie uit het buitenland als dreiging te betitelen en te verbieden. De wet zou president Joe Biden onder meer in staat stellen het populaire platform TikTok te verbannen.

TikTok is eigendom van het Chinese technologiebedrijf ByteDance en ligt onder vuur sinds het bedrijf toegaf dat bepaalde werknemers toegang hadden tot gegevens van gebruikers in de Verenigde Staten en Europa. Bidens voorganger Donald Trump probeerde in 2020 TikTok te verbieden in de VS, maar zijn geplande maatregelen strandden in de rechtbank. Lees ook: We horen iedereen over meesterwerk van een film Tár, maar waarom eigenlijk? Het nieuwe wetsvoorstel is gezamenlijk opgesteld door een Republikeinse en een Democratische senator. Een anonieme bron laat aan Reuters weten dat het Witte Huis input heeft geleverd voor de motie. Vorige week werd een ander voorstel dat tot een ban op TikTok kon leiden afgeketst door de Democraten, die het plan te gehaast en ondoordacht vonden. TikTok liet toen weten dat een Amerikaans verbod op de app zou leidden tot 'de verbanning van de export van de Amerikaanse cultuur en waarden naar miljarden mensen wereldwijd die onze service gebruiken.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen