Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #13

Entertainment

Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #13

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

16 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

16 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Op de fiets, tijdens het schoonmaken of om in slaap te komen: we zouden niet weten wat we zonder onze favoriete podcasts moeten. Op zoek naar iets nieuws? Iedere week tippen we twee releases en een klassieker.

Kweekje, mi kwekipikin In Kweekje, mi kwekipikin onderzoekt journalist Nicole Terborg de informele pleegzorg waar ze zelf in heeft gezeten. Nicole is een 'kweekje', zoals veel Surinaamse Nederlanders dat noemen. Als kweekje groei je niet op bij je ouders maar bij andere familieleden of pleegouders. Dat is gebruikelijk binnen de Afro-Surinaamse gemeenschap, maar vragen waarom het gebeurt is een taboe. Nicole was zelf 13 jaar oud toen ze door haar ouders van een Brabants dorp naar een tante in Amsterdam werd gestuurd. Ruim dertig jaar later wil ze eindelijk weten waarom zij een kweekje werd. Een zesdelige serie over opvoeden, ontworteling en het verleden van Nederland en Suriname.

JFK: The Missing Link Was de moord op John F. Kennedy een samenzwering? Journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin duiken in JFK: The Missing Link in een onderzoek dat ooit is gestart door de Nederlandse journalist Willem Oltmans. Daarin bekende een vriend van Lee Harvey Oswald - je weet wel, de aangewezen dader van de moord op President Kennedy - aan Oltmans betrokken te zijn geweest bij de moord. Wie was deze man en sprak hij de waarheid? Babs en Lammert onderzoeken het in deze zesdelige podcastserie.

Damn Honey En dan de klassieker. Een podcast, een boekenreeks en inmiddels ook een theatershow. We kunnen niet meer om Damn Honey heen en dat is maar goed ook. In deze podcast praten Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen en hun gasten over shit waar je als vrouw* van deze tijd mee moet dealen. Verplichte luisterkost als je het ons vraagt.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen