Yolanthe Cabau voelt zich verbonden met kinderen: 'Begrijp ze goed vanwege eigen pittige jeugd'

Entertainment

Yolanthe Cabau voelt zich verbonden met kinderen: 'Begrijp ze goed vanwege eigen pittige jeugd'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

31 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

31 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Yolanthe Cabau begrijpt kinderen goed vanwege de pittige jeugd die ze zelf heeft gehad. Dit vertelt ze in een gesprek met het tijdschrift Veronica Superguide.

'Als ik geen actrice was geworden, was ik nu waarschijnlijk kinderpsycholoog,' zegt ze. 'Ik heb me altijd verbonden gevoeld met kinderen. Ik begrijp ze goed, omdat ik zelf een pittige jeugd heb gehad.' Yolanthe vertelde jaren terug al eens over de agressieve buien van haar vader, die op Ibiza woonde met zijn gezin en veel drugs gebruikte. Uiteindelijk vertrok haar moeder met de kinderen naar Nederland om het geweld te ontvluchten.

Advies In het interview met Veronica Superguide richt Yolanthe zich ook nog tot haar jongere ik met een goed advies. 'Blijf dicht bij jezelf. Vooral in mijn jeugd heb ik veel over me heen gekregen. Ik was een tiener die voor het oog van het publiek langzaam vrouw werd. En iedereen had daar een mening over. Dan was ik te bol, dan weer te dun... Als ik terugkijk, was ik daar best gevoelig voor.'

Lees ook: Carice open over verlies vader tijdens zwangerschap: 'Tijdens echo stierf hij in hetzelfde ziekenhuis'

Verhuizing Yolanthe gaat in het gesprek ook in op de periode na de scheiding van voetballer Wesley Sneijder, met wie ze zoontje Xess kreeg. 'Voor mij en Xess was dat een heftige tijd, iedereen keek met ons mee en had z'n mening klaar. Ik had afstand nodig om me op mijn zoontje te focussen en om zelf te helen.' Daarom besloot ze op advies van een tante naar Los Angeles te verhuizen.

Trauma's 'Vervolgens heb ik verschillende mensen en manieren gevonden om te werken aan mijn verdriet over alles wat er gebeurd was,' vertelt Yolanthe. 'En om alle trauma's een plekje te geven. Ik heb daar echt de tijd voor genomen, want ik wilde niet over dat verdriet en die pijn heen walsen. Zodoende heb ik veel geleerd over mezelf en hoe wij als mensen in elkaar zitten. Daarna ging langzaam de focus weer op mijn vak: acteren.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen