Onze gebeden zijn verhoord: Taylor Swift-film binnenkort ook in Nederlandse bioscopen te zien

Entertainment

Onze gebeden zijn verhoord: Taylor Swift-film binnenkort ook in Nederlandse bioscopen te zien

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

De film van The Eras Tour van Taylor Swift zal in oktober ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De film wordt vanaf vrijdag 13 oktober vier weekenden vertoond in alle theaters van Pathé in Nederland.

Van donderdag tot en met zondag wordt de film gedraaid, alleen het eerste weekend begint de reeks op vrijdag. De laatste dag is 2 november en daarna komt de film niet meer terug in de bioscopen. 'Sinds de aankondiging van The Eras Tour in de Amerikaanse bioscopen, vragen fans van Taylor Swift ons dagelijks via onze socials en in de theaters of wij ook deze show gaan vertonen', aldus commercieel directeur Doron Kurz van Pathé.

Lees ook: Hint Suits-acteur Patrick Adams op een tiende seizoen?

De kaartverkoop is dinsdag 26 september om 14.00 uur gestart. Voor de die hard Taylor fans, wordt Pathé Arena in Amsterdam op 13 oktober omgedoopt tot 'Taylor Swift-theater'. Die avond draait in alle zalen van Pathé Arena alleen maar de film van Swift.

Voor Swifties, is de film de eerste kans om in Nederland dit concert van hun idool te zien. Taylor staat pas in de zomer van 2024 een aantal avonden in de Johan Cruijff ArenA met haar tour. Deze concerten waren in een recordtempo uitverkocht. De film is opgenomen in Los Angeles, waar Swift haar wereldtournee eerder aftrapte.

Ook de voorverkoop van de concertfilm veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten. Grote studio's hebben hun filmreleases half oktober verplaatst, omdat zij vermoeden dat hun films anders gaan lijden onder de enorme hype en aandacht voor de Taylor Swift-film. Het gaat bijvoorbeeld om de romantische komedie What Happens Later met Meg Ryan en het langverwachte nieuwe deel in de Exorcist-reeks. De Wildest Dreams van de Swifties zijn in ieder geval uitgekomen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen