Oui Paris: musicalhit Moulin Rouge komt naar Nederland

Entertainment

Oui Paris: musicalhit Moulin Rouge komt naar Nederland

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

Beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

Beeld NL Beeld

Musicalfans opgelet: de musicalhit Moulin Rouge! komt in 2024 naar Nederland, dat heeft Stage Entertainment Nederland dinsdag gemeld. De oproep voor acteurs en dansers die aan de voorstelling mee willen doen, is dinsdag op de website van Stage geplaatst.

Even een opfrisser: de musical is gebaseerd op de beroemde, met Oscars bekroonde film van regisseur Baz Luhrmann uit 2001, met Nicole Kidman en Ewan McGregor als hoofdrolspelers. Het verhaal speelt zich af rond 1900 in Parijs, waar een jonge arme schrijver hopeloos verliefd wordt op courtisane - een middeleeuwse benaming voor een dure prostituee - Satine.

Lees ook: Koen van Dijk kickt in docuserie voor de tweede keer af: 'Ooit wil ik de marathon kunnen lopen'

De muziek van Moulin Rouge! is een verzameling van nummers en muziek uit de afgelopen 160 jaar, van Offenbach tot Lady Gaga, je kunt het zo gek niet bedenken. De musical bevat veel van de iconische nummers uit de film aangevuld door hits van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna en Beyoncé. Dat wordt meezingen.

Stukje geschiedenis: de musicalversie ging in 2019 in première op Broadway. De voorstelling trekt al sinds de opening volle zalen en werd bekroond met tien Tony Awards, de prestigieuze Amerikaanse toneelprijzen, waaronder die voor beste musical van het jaar.

Inmiddels is de musicalversie ook te zien in Londen, Melbourne, Keulen, Seoul en Tokio. Stage Entertainment maakt op een later moment details bekend over de start van de kaartverkoop, de première en in welk theater de Nederlandse variant van het stuk te zien zal zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur