John van den Heuvel komt met documentaireserie over Joran van der Sloot

Entertainment

John van den Heuvel komt met documentaireserie over Joran van der Sloot

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

27 september 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is bezig met een documentaireserie over de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. De vierdelige serie De Biecht van Joran is dit najaar te zien op Videoland. Dit vertelde John woensdag tijdens de seizoenspresentatie van RTL.

John van den Heuvel leerde Van der Sloot in 2005 kennen op Aruba, na de vermissing van Natalee Holloway. Sindsdien heeft de verslaggever hem altijd gevolgd. Een aantal jaren later vermoordde Van der Sloot een vrouw, Stephany Flores. Ook die zaak volgde de misdaadverslaggever. Geen vreemden van elkaar dus.

Lees ook: Hint Suits-acteur Patrick Adams op een tiende seizoen?

'Toen heeft hij mij vertelde over het dagboek dat hij aan het schrijven was, triggerde mij dat,' zei John afgelopen woensdag. 'Twee jaar geleden kreeg ik dat dagboek in handen. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk met een klein, maar zeer deskundig team op zoek gegaan naar de waarheid van de biecht die hij in dat dagboek deed.' Dat onderzoek loopt nog steeds, vertelt de verslaggever.

Van der Sloot zit momenteel in de gevangenis in de Amerikaanse staat Alabama, in afwachting van een rechtszaak over het afpersen van de moeder van Holloway en fraude. Eerder werd hij in Peru veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Flores en kreeg hij 18 jaar voor drugssmokkel.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Meer van deze auteur