Halina Reijn gaat ondanks zakelijke scheiding gewoon door met boekverfilmingen

Entertainment

Halina Reijn gaat ondanks zakelijke scheiding gewoon door met boekverfilmingen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

Gepubliceerd op

20 november 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

De zakelijke scheiding van Carice van Houten en Halina Reijn heeft geen invloed op de twee grote boekverfilmingen die het productiehuis Man Up voorbereidt. Dat laat Reijn maandag desgevraagd aan het ANP weten. Het gaat om 't Hooge Nest van Roxane van Iperen en om De Geschiedenis van mijn Seksualiteit van Tobi Lakmaker.

'Hooge Nest en De Geschiedenis van mijn Seksualiteit zijn Man Up-filmproducties waar ik vol passie samen met Topkapi - waar Man Up eerder een samenwerking mee aanging voor Instinct - aan verder werk,' meldt Reijn. Het is niet duidelijk wat de status van beide projecten precies is. De verfilming van 't Hooge Nest werd aangekondigd in september 2019. De aankoop van de filmrechten van De Geschiedenis van mijn Seksualiteit werd in april 2021 aangekondigd.

Lees ook: Carice van Houten en Halina Reijn zakelijk uit elkaar: 'We geven elkaar de ruimte'

De twee vriendinnen maakten zondagavond bekend dat zij zakelijk uit elkaar gaan. Van Houten stapt uit productiebedrijf Man Up, dat zij en Reijn samen oprichtten. Reijn gaat door met Man Up, Van Houten begint een eigen productiehuis, Bird Cat.

Verhalen 't Hooge Nest beschrijft de belevenissen van de twee Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper uit het Amsterdamse verzet, die moeten onderduiken in een villa in de bossen van Naarden. In het huis nemen ze tientallen andere onderduikers op, tot ze worden verraden en op transport naar Auschwitz worden gezet. Van Iperen kwam het verhaal van de zussen op het spoor toen ze bij een verbouwing in 2012 luiken en schuilplaatsen ontdekte. Van 't Hooge Nest werden in Nederland ruim 400.000 exemplaren verkocht en het boek stond 144 weken in de Bestseller 60.

In het boek De Geschiedenis van mijn Seksualiteit richt de hoofdpersoon zich tot de lezer. De Amsterdamse millennial vertelt over de worsteling met haar seksualiteit en haar gender.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer lezen

Meer van deze auteur