Duncan Laurence stelt tweede album uit: 'Ben mentaal uitgeput en verdrietig'

Entertainment

Duncan Laurence stelt tweede album uit: 'Ben mentaal uitgeput en verdrietig'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Duncan Laurence heeft de release van zijn tweede album Skyboy uitgesteld. De zanger is 'mentaal uitgeput' en 'zo verdrietig', schrijft hij vrijdag op Instagram.

Volgens Laurence zijn de afgelopen maanden 'te veel' geweest. Het is niet duidelijk waar de zanger precies op doelt, maar zijn gevoel heeft mogelijk te maken met de ophef rond Mia Nicolai en Dion Cooper. Laurence begeleidde het songfestivalduo, maar kreeg daar kritiek op toen de eerste twee live-optredens vals waren. Critici vonden dat de zanger meer voor de twee had kunnen doen.

Lees ook: André Hazes: 'Trouwen met Monique is ooit wel het doel'

Laurence stelde eerder ook al singles uit om zich volledig op Mia en Dion te richten. Zijn album is wel al helemaal klaar, maar de zanger is er niet klaar voor. 'Ik realiseer me dat ik nu niet sterk genoeg ben om het de aandacht, de promotie en de liefde en zorg te geven die het nodig heeft na de release. Dus hebben mijn team en ik besloten om de releasedatum te verplaatsen.'

Een nieuwe datum wordt niet genoemd. 'De komende week zal ik me richten op het afronden van de laatste loodjes voordat ik een paar weken vrij neem om te herstellen en sterker terug te komen.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen