Dit is wanneer de verfilming De Griezels van Roald Dahl te zien is op Netflix

Entertainment

Dit is wanneer de verfilming De Griezels van Roald Dahl te zien is op Netflix

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.

De Griezels gaat over meneer en mevrouw Griezel, de meest stinkende, akeligste mensen ter wereld. Wanneer zij in hun stad aan de macht komen, besluiten twee dappere weeskinderen en een familie magische dieren om net zo sluw als de Griezels te worden om zo de stad te kunnen redden. De film wordt geregisseerd door Phil Johnston en gemaakt door de animatiestudio die eerder ook films als The Boss Baby en The Bad Guys maakte.

Lees ook: Terug van weggeweest: Ellen DeGeneres maakt televisiecomeback

Voor Johnston was De Griezels vroeger zijn favoriete boek toen hij jong was. 'Ik vond de Griezels en hun gemene streken geweldig. Het grappige is dat ze geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen of er fatsoenlijk uit moeten zien', zegt hij in een verklaring. 'Ik hou van deze film omdat hij ons herinnert dat mensen zoals de Griezels, die altijd boos zijn en wraak willen nemen, niet mogen winnen in onze wereld.'

Eerder werd al bekend dat regisseur Wes Anderson de korte life-actionfilm The Wonderful World of Henry Sugar heeft gemaakt, deze verschijnt op 13 oktober op Netflix. Ook is er een animatiefilm over Sjakie en de Chocoladefabriek in de maak. Beide verhalen zijn eveneens door Dahl geschreven.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen