Ook musicalster Willemijn Verkaik staat op Chantals Pyjama Party 2023

Entertainment

Ook musicalster Willemijn Verkaik staat op Chantals Pyjama Party 2023

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 april 2023 om 19:00

Gepubliceerd op

8 april 2023 om 19:00

We hebben (wederom) leuk nieuws! Vorige week brachten we al naar buiten dat Claude dit jaar aanwezig zal zijn op Chantals Pyjama Party, maar vandaag mogen we ook Willemijn Verkaik aan de line-up toevoegen. En we zijn maar wat trots dat Willemijn ons aankomend najaar in haar pyjama zal vergezellen, dus ging Chantal even bij haar langs (scrol naar beneden voor beeldmateriaal).

De 47-jarige zangeres en musicalactrice kun je kennen van - je raadt 'm al - haar indrukwekkende musicalcarrière. Ze maakte haar debuut in 2001, in Elisabeth, en speelde daarna diverse rollen in Nederland, Duitsland en Zwitserland in bijvoorbeeld De Drie Musketiers, We Will Rock You, Aida, Mamma Mia, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tarzan, Ghost en Bat out of Hell. Toch blijft haar meest bekende rol die van Elphaba in Wicked, die ze zowel in de Duitse (2007-2011), Nederlandse (2011-2013), Amerikaanse (2013) en Londense productie (2013-2014 en 2017) op zich nam. In de Nederlandse versie speelde ze samen met Chantal, die Glinda vertolkte, en na tien jaar zal het duo dus weer samen op het podium staan voor een flinke dosis musicalnummers. Lees ook: Heel leuk nieuws: Claude is de eerste aangekondigde artiest op Chantals Pyjama Party Ook werkte Willemijn als solist mee aan meerdere grote concerten in binnen- en buitenland, waaronder edities van Musicals in Concert en Disney in Concert. Ook trad ze op met gerenommeerde componisten als Jason Robert Brown, Stephen Schwartz, Benj Pasek en Justin Paul, Andrew Lippa en Scott Alan. Oh, en ze is natuurlijk ook bekend als Elsa uit de Nederlandstalige delen van Frozen. Eén van die liedjes, Into the Unknown, zong ze zelfs tijdens de Oscars in 2020, samen met een hele groep Elsa's uit verschillende landen. Nou goed, het is een hele waslijst, dus je snapt ons trotse gevoel inmiddels waarschijnlijk wel. En nu mag Willemijn dus ook optreden op Chantals Pyjama Party aan haar cv toevoegen. Daarover gesproken, Chantal ging even bij haar langs om te checken of we nog ergens rekening mee moeten houden.

Chantal Janzen ging op bezoek bij Willemijn om te checken of we nog ergens rekening mee moeten houden

Chantal Janzen ging op bezoek bij Willemijn om te checken of we nog ergens rekening mee moeten houden

Alvast in de stemming komen? Bekijk het musicalblok van vorig jaar

Alvast in de stemming komen? Bekijk het musicalblok van vorig jaar

Nog geen tickets in de pocket? Die koop je hier.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Maak je klaar voor Chantals Pyjama Party!