In plaats van de kijkbuis aan te klikken zouden we elkaar ook kletsnat kunnen maken

Column

In plaats van de kijkbuis aan te klikken zouden we elkaar ook kletsnat kunnen maken

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Aisha Zeijpveld

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Aisha Zeijpveld

Ik ben sowieso altijd al een voorstander geweest van meer seks. Meer seks voor iedereen, meer seks voor mij. Maar de realiteit haalt me soms toch gewoon in.

En die realiteit is dat ik zesendertig jaar ben, een volle werkweek heb, mijn liefje al tien jaar aan mijn zijde heb en we sinds anderhalf jaar worden vergezeld door een lieve doch zeer uitputtende dreumesdochter. Dat hele 'meer, meer, meer'-gedoe schiet er dus helaas soms bij in als het op seks aankomt.

Het is niet eens per se een tijdgebrekding, we zijn freelancers die onze eigen uren redelijk zelf kunnen indelen en zij dut nog elke middag twee uur. We zouden er makkelijk wat vaker een lunchvluggertje in kunnen gooien. Of anders 's avonds, ze slaapt om zeven uur stipt, meestal zonder morren. In plaats van de kijkbuis aan te klikken en de Uber Eats-app verveeld te openen, zouden we elkaar ook kletsnat kunnen maken. Er zijn genoeg uren in een dag waarin we tijd voor elkaars genot kunnen maken.

Tenminste, als we niet zo verschrikkelijk moe zouden zijn de hele tijd. Als zij dut, dutten wij meestal ook. Als we niet dutten, dan werken we. Als we niet werken, proberen we het huis een beetje toonbaar te maken. En als ze in bed ligt, dan zijn we negen van de tien keer fysiek en mentaal leeg, op, klaar. Dus nee, het is geen gebrek aan tijd – het is een gebrek aan puf. Omdat seks niet alleen energie neemt, maar juist ook geeft, proberen we er echt tijd voor te maken. Dat gaat dan misschien niet meer met zo'n spontane aanloop als in het pre-dreumestijdperk, maar geloof me: als je eenmaal zo innig in elkaar verstrengeld bent als de tig oplaadsnoertjes in je rommella, dan voelt het al gauw weer geil als vanouds.

Ik sprak laatst iemand die een vaste partner heeft en daar al meer dan twee jaar geen seks mee heeft gehad. En zo ken ik wel meer mensen bij wie seks steeds sporadischer wordt. In den beginne is daar helemaal niks mis mee, vind ik. Mits je het er zelf mee eens bent. Als jij en je partner volledig op één lijn zitten en helemaal oké zijn met alleen neuken op verjaardagen en feestdagen, dan is dat toch top? Dan zijn jullie blijkbaar gemaakt voor elkaar.

Er is pas een probleem zodra een of twee mensen binnen de relatie liever wat regelmatiger wil(len) neuken. Als er een tegen de muren aanloopt van geilheid, niet meer zonder zijn of haar trouwe hand en plakkerige telefoonschermpje kan of wanneer je het gebrek aan seks (en misschien ook meteen affectie?) zo zat bent dat je een uitstapje naar een ander overweegt. Trek dan in vredesnaam aan de bel. Seks buiten de deur zoeken zonder dat je partner het weet, is een naaistreek, maar de behoeften van je partner negeren is dat ook. En geen naaistreek van het leuke soort.

Scoor &C's juninummer nu hier!

7 ,45

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen