Zelfs Chatgpt krijgt het schema van een werkende moeder niet rond

Column

Zelfs Chatgpt krijgt het schema van een werkende moeder niet rond

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

9 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

9 oktober 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Ben ik de enige wiens weken als de Hunger Games aanvoelen? Ik ren van de buitenschoolse activiteiten naar de markt voor de groente. Ik probeer elke dag een was te doen en het soms ook op te vouwen en in de kast te krijgen. Dat laatste gebeurt te weinig. Waardoor mijn huis eruit ziet als een Tetris van opgevouwen hoopjes was.

Voor mijn werk, drie dagen per week, kom ik consequent tijd tekort. Waardoor ik vaak 's avonds nog zit te schrijven of mijn bonnen trotseer - en ook dat doe ik veel te weinig. Op de dagen dat ik met mijn kleintjes ben, zit ik soms zó doorgeschoten in versnelling 12 dat ik mezelf moet forceren om op de grond te liggen met de woorden 'Laat het huis maar verdrinken, ik ben nu met mijn jongens.'

Ik heb het gevoel alsof ik op alles elke week net te kort schiet. En dus heb ik Chatgpt om hulp gevraagd. Ik typte in: maak een weekplanning voor iemand die drie dagen werkt, het huis enigszins schoonhoudt, een column en een boek schrijft, online content maakt, mail (ietwat) bijhoudt, afspraken buiten de deur heeft en media-optredens doet.

Chatgpt kreeg letterlijk een error bij het maken van een realistische planning voor mijn leven. Het is niet haalbaar.

En ik weet dat ik niet alleen ben hierin. Alle werkende ouders in mijn vriendenkring ervaren dit. De droom van we kunnen het allemaal drijft ons soms tot waanzin. En toch vergeten we in dat geren, de toegevoegde waarde van ons drukke leven. Het feit dat ik mijn kind kan laten zien dat een extrovert persoon een boek kan schrijven. Of Ties die in zijn studio laat zien hoe je met allemaal losse geluiden een track kunt maken. Ik heb besloten daar iets meer bij stil te staan en het huishouden mentaal te amputeren. We hebben het beeld van hoe ons huis er vroeger uitzag als blauwdruk. Het is tijd om daar een update aan te geven.

Doe wat je kan, vergeet niet om op de grond te liggen.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Wij hebben de allerleukste producten voor jou en je wonderspruit op een rijtje gezet!