Nooit meer van de bank komen? Overweeg kinderen

Column

Nooit meer van de bank komen? Overweeg kinderen

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

15 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

15 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Een boodschap voordat de column begint: dankjewel voor alle lieve berichten n.a.v. mijn vorige column. Cairo rent weer rond en is druk bezig om de beste pokémon trainer te worden. (We battlen letterlijk met fysieke pokémon ballen en poppetjes. Hij wint.)

---

Voor iedereen die het corona-excuus mist om letterlijk nooit meer van de bank te komen. Overweeg kinderen. Met zielige ogen en schouderophalend zeg ik tegen een sociale uitnodiging waar ik niet op zit te wachten:

'Ja, het valt niet te combineren, werk, thuis en kinderen. Het is niet haalbaar. Het systeem moet veranderen. Helaas!'

En hup, daar zit ik weer lekker in mijn paarse joggingbroek op het bankje Love is Blind of Indian/Jewish matchmaking te kijken. Don't judge.

Ga je er dan nooit meer uit? Hoor ik je denken. Zo min mogelijk. Ik pak net genoeg om mezelf niet echt een loner te voelen. Kennissen heb ik daarom niet meer. En de laatste première waar ik ben geweest was de wereldpremière van Avatar in Londen met een afterparty in het National History Museum. Daar teer ik dan echt maanden op. (Mag ook wel. Hallo Kate Winslet was daar!)

Mijn man zegt weleens: moet je niet vaker 'ja' zeggen op uitnodigingen? Wie zit daar op te wachten, denk ik dan. Mijn voeten in hakken niet. Mijn stress om er dan enigszins normaal uit te zien niet. En dus heb ik een fermentatieproces-aanpak wat betreft uitnodigingen.

Het resultaat? Heerlijk nul plannen in het weekend. Ik sta op en zeg: 'Hallo. Wat zullen we vandaag eens gaan doen?' Morgen is het extra lekker, want: moederdag. Onze nationale feestdag. Ik heb mijn wensenlijst al doorgegeven. Een ontbijt op bed (wafels gemaakt met suiker, agave telt niet), cappuccino en twee tekeningen van de kinderen. Heaven!

Ik weet dat jullie dit maandag pas lezen, dus hierbij een verlate shout out naar alle moeders die denken aan alles, de hele tijd. Gun jezelf wat rust. Gooi een dikke streep door je weekend. Kunnen we gezellig samen semi-loners zijn.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Wil je ook lezen

Wij hebben de allerleukste producten voor jou en je wonderspruit op een rijtje gezet!