Mijn jurk laat los en ik krijg 'm de rest van de awardshow niet meer vast

Column

Mijn jurk laat los en ik krijg 'm de rest van de awardshow niet meer vast

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

5 juni 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

'Tess, wil je op donderdag 1 juni samen met mij de FHM Awards presenteren?'

*Ik kijk in mijn agenda en zie dat het de dag is dat ik ongesteld moet worden.

'Nope ik moet ongesteld worden en dan is de Supperclub met wit leren banken en de mooiste vrouwen van Nederland de laatste plek waar ik wil zijn.'

Chris, de hoofdredacteur van de FHM, is een vriend en dus begint het even later toch aan me te knagen. Ik app hem vanaf mijn bank. Voor dit bedrag kun je me overhalen om van de bank te komen. Hij gaat akkoord en daarmee heeft de FHM als eerste werkgever ooit een ongesteldheidsbonus gegeven. Wie had dat verwacht?

Ik kom te laat omdat het mijn mama-dag is. De visagie transformeert me van moeder in joggingpak naar iemand die ik van vroeger kende. Hoe heette die persoon ook alweer? T, Tus, Tess. Oh Ja, hello old friend. Door de backstage-deuren horen we dat de zaal overvol is. Chris en ik staan in de trappenhal. De presentatie gaat over een paar minuten beginnen. Dan slaat de paniek toe.

'Shit. Ik ben mijn tampon vergeten. Wat nou als ik ongesteld wordt op het podium?'

'Je wordt niet ongesteld, dat weet ik zeker.'

'Ja maar wat nou als ik het wél wordt? Door mijn groene satijnen jurk zie je alles. En de hele Nederlandse pers is aanwezig!'

'Oké dan loop je gewoon weg.'

'Oké ik zeg – het woord is aan Chris voor de rest van de avond, ik ga en doei.'

'Ja.'

De avond is een combinatie tussen Bridget Jones – mijn jurk laat los en die krijg ik de rest van de show niet meer vast en dus sta ik de hele avond met een hand op mijn rug te presenteren – en Gossip Girl; als ik uitgeput de club verlaat, loop ik twee mensen die ik uit de televisiewereld ken tegen het lijf. Ze zijn in het gezelschap van nog een bekende influencer. Ze wil me omhelzen, maar ik had mijn hand al uitgestoken.

'Sorry,' zeg ik snel. 'We hebben elkaar weleens op een afstand gezien, maar ik heb me nog nooit aan je voorgesteld.'

Ik ben bang dat ik haar heb beledigd, want ze draait zich om met een 'tut, tut, tut' geluid en laat mij flabbergasted achter. Normaal zou ik denken: lekker boven staan, alleen is dit iemand wiens video's ik oprecht leuk vind om naar te kijken.

Met een verward gevoel stap ik die nacht mijn bed in. Als ik wakker word, klimmen mijn jongens over mijn gezicht heen.

'Mama, kijk ik ben een pinguïn.'

Het is weer goed.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Wil je ook lezen

Wij hebben de allerleukste producten voor jou en je wonderspruit op een rijtje gezet!