Het is tijd om woorden als 'boymom' met pensioen te laten gaan

Column

Het is tijd om woorden als 'boymom' met pensioen te laten gaan

Tess Milne
Door

Tess Milne

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

De hashtag boymom is trending op TikTok. Filmpjes van moeders die hun zoontjes leren koken met teksten als: 'Learning my son to cook so he's not impressed by your frozen pizza daughter' en 'My son needs a home made meal.'

Ten eerste, is dit het jaar 1935? Leer je zoon voor… hemzelf koken? Ten tweede, hoezo überhaupt een concurrentiestrijd aangaan met de toekomstige vrouw van je zoon? Je bent zijn moeder. Verder geeft de trend ook een gevoel dat boymoms verheven staan boven girlmoms. Kijk mij even cool zijn met mijn jongens gekleed in een grijs huispak.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb het woord boymom ook gebruikt net als de term one of the guys. Maar misschien is het tijd om deze woorden met pensioen te laten gaan? Het feit dat het woord girlmom niet bestaat zegt eigenlijk al genoeg.

Als moeder van twee jongens kreeg ik vanaf het moment dat ik het geslacht wist al teksten te horen als 'Moeders en zonen hebben een bijzondere band, daar zal je nu achter komen.' Ik kwam er inderdaad achter: ik houd ontelbaar veel van ze. Maar was dat minder geweest als het dochters waren geweest? Natuurlijk niet. En daarnaast geeft deze trend een slechte reputatie aan schoonmoeders. Alsof ze hun kleine precious jongetje niet willen loslaten.

Luister, ik hang de vlaggen op als mijn zonen de liefde vinden. Een levenspartner met wie ze hun zorgen en hoogtepunten kunnen delen. En of ze bevroren pizza eten of niet? Dat moeten ze lekker zelf weten.

delen
Tess Milne

Tess Milne (35) is presentator en hopt al meer dan tien jaar langs op je beeldbuis. Daarnaast is ze ook nog schrijver en moeder van de jongens Cairo (5) en Skye (2).

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Wij hebben de allerleukste producten voor jou en je wonderspruit op een rijtje gezet!