Tikkie voor de mayo en nog 6 skere betaalverzoeken

Body & Mind

Tikkie voor de mayo en nog 6 skere betaalverzoeken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

Beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

Beeld Tom ten Seldam

Er bestaan geen regels voor correct Tikkie-gebruik, alleen die ongeschreven. En laten we die nou net allemaal anders gebruiken voor onszelf. Waar jij ze alleen uitdeelt om de kosten voor een etentje met een paar flessen wit te splitten, stuurt je skeerste vriendin er ook gerust een voor die kop muntthee van € 3,10 die zij voor je betaalde.

Die gênante situaties leiden in elk geval wel tot mooi materiaal voor the gram. Wij hebben Instagram voor je doorgespit en kwamen deze pareltjes tegen. Nederlanders en de rekening voor het eten betalen: pak de popcorn erbij en smullen maar.

1. 'Hans betaalt de schade' niét Ergens snappen we het wel: als je al in die eerste minuut beseft dat dit 'm niet wordt en je moet nog beginnen aan het voorgerecht kan het zónder die wijn nog een lange avond worden...

2. Gij zult skere personen net zo skeer behandelen als zij u Het moment waarop je handenwrijvend zat te wachten. Als je buurvrouw je uit de brand helpt door je een avocado te lenen voor die broodnodige avo toast, krijg je meteen een Tikkie. Eindelijk heb jij een keer je knip kunnen trekken en je wraak zal zoet zijn. Of zuur. We weten natuurlijk niet wat er op dat voorgeschoten broodje zat.

3. Als je afvraagt hoe Nederlanders aan hun zuinige imago komen. Side note: toen was mayo nog maar en kwart ekkie, mooi was die tijd… Je vraagt je af of er echt zulke mensen bestaan. Het versturen van zo'n Tikkie kost ook tijd en tijd is geld. Dus als je het zo bekijkt heeft zo'n Tikkie je al gauw meer gekost dan opgeleverd. Food for thought voor tijdens het kauwen op je patatje mét.

4. Chocolade is wel een eerste levensbehoefte Oké, als je nog thuis woont betaal je (meestal) geen huur. Je was wordt gedaan en er wordt een prakkie voor je gekookt. Die torenhoge energieprijzen? Jou raken ze niet. En tuurlijk, er is van alles dat je gewoon mag pakken uit de koelkast of voorraadkast, maar: die triple chocolade is nooit in huis. En die heb je nou eenmaal nodig om goed te kunnen functioneren. Dus best een logisch verhaal toch?

5. Wie jarig is trakteert (zonder het te weten) Omgekeerd wil ook nog weleens voorkomen: de jarige nodigt een club vriendinnen uit voor een luxe lunch of verjaardagsdiner en als de rekening komt, blijkt te worden verwacht dat iedereen de portemonnee trekt voor het eigen aandeel. Zou natuurlijk kunnen dat deze vriendinnengroep dat dit jaar voor wilde zijn en zelf de touwtjes in handen heeft genomen.

6. IJskoud voorstel We kunnen ons zo voorstellen dat na dit verstuurde Tikkie de vriendschap met de verzender ervan éven een tijdje in de ijskast gaat.

7. De nabrander Alle vakantiekosten gedeeld via Wie betaalt Wat, maar na verrekening nog een kop koffie gedronken in het zonnetje. De laatste voor die heerlijke trip er weer op zit. En dan ontdekken dat niet iedereen de 'onder-de-vijf-ekkies-geen-tikkie-regel' hanteert. Nou ja, eerlijk zullen we alles delen was wel de afspraak.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen