Tafeltje voor één: 13 gedachten die je krijgt als je solo uit eten bent

Body & Mind

Tafeltje voor één: 13 gedachten die je krijgt als je solo uit eten bent

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

29 september 2022 08:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten beeld Frank Brandwijk

Daar zit je dan, in dat leuke restaurantje, heerlijk te eten in je up. En al is dat gewoon hartstikke goed voor je, het gaat wel gepaard met bepaalde gedachten. Die trouwens knoertirritant kunnen zijn.

Omdat je even geen zin hebt in je vriendinnen, omdat je iets te vieren hebt of gewoon zomaar. Door jezelf mee uit eten te nemen, krijg je niet alleen een lading lekker voedsel maar ook wat tijd voor jezelf. Toch zijn er misschien wat hobbels om te trotseren. Herkenbaar? Zeker. Deze 13 gedachten heb je als je in je eentje dineert.  1. Ja, ik wil al bestellen. Nee, er komt echt niet nog iemand bij. Geef me die kaart nou maar. 2. Verdorie. Doet die serveerster nou extra aardig omdat ze me zielig vindt? 3. Ach, ik hoef in ieder geval niet te delen. 4. Is het lullig als ik dit laatste tweepersoons-tafeltje neem? 5. Ze zullen wel denken dat ik een vreetzak ben met al dit eten.  6. Het boeit me helemaal niet als ze denken dat ik een vreetzak ben door al dit eten. 7. Zouden ze denken dat ik recensent ben omdat ik alleen zit? Extra goede service is nooit verkeerd. 8. Is dit niet ontzettend zonde van m'n geld? 9. Nee, ik heb dit stuk zalm dubbel en dwars verdiend. Fuck die portemonnee.  10. Hè, hè, niemand die zeurt dat ik teveel foto's maak van mijn eten. 11. Kan ik het maken om een hele fles wijn voor mezelf te bestellen?  12. Dit is de perfecte manier om de andere gasten af te luisteren hehehe.  13. Ligt het aan mij of is iedereen naar me aan het kijken?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer Body & mind