Natte herfst op komst: dit is waarom we meer seks hebben in het najaar

Body & Mind

Natte herfst op komst: dit is waarom we meer seks hebben in het najaar

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

24 september 2022 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 september 2022 11:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Herfst is niet alleen het seizoen van vallende blaadjes, pumpkin lattes, en verdrietig in een hoekje zitten huilen onder een fleecedeken omdat de zomer voorbij is. Het is ook het seizoen van: stomende seks. En dit is waarom.

De zomer heeft misschien de naam, maar het ultieme seizoen om lekker veel van bil te gaan blijkt volgens allerlei onderzoeken - verrassing - de herfst. En niet alleen omdat we dan graag samen onder een dekentje op de bank kruipen en er met die handen onder de dekens van het een nou eenmaal het ander komt. Dat ook, maar er is meer aan de hand.

Generatielange geilheid Merk je dat je vaker dan anders te porren bent voor een potje rampetampen? Dat dank je dan mogelijk nog aan je verre voorouders. Dat je libido deze natte dagen stijgt, zou een oer-dingetje zijn. Baby's die in het najaar gemaakt werden, hadden een grotere kans om te overleven. En dat er ergens iets van lijkt te zijn blijven hangen, wordt vandaag de dag bewezen: de meeste kinderen worden geboren in juli, augustus en september. Min die negen maanden kom je dus uit op… juist, de herfstmaanden. Lees ook: Lekker (en) geil: 5x chocola in de slaapkamer

Pieken in testosteron Voor je libido is het feestkwartaal aangebroken. Er zijn wetenschappelijke studies die aantonen dat mannen én vrouwen een hoger testosterongehalte hebben in het vallende blaadjesseizoen. En testosteron is wat je nodig hebt om lekker in the mood te komen. Als vrouw net zo goed, ja. Er viel tijdens een Noors onderzoek onder vrouwen en mannen trouwens nog iets op: waar de mannen duidelijk een testosteronpiek hadden in de herfst, piekten de vrouwen niet alleen in de herfst, maar scoorden ze ook in de zomer hoog. Dus mocht je eigenlijk al sinds de zomer niet te houden zijn: niet gek dus.

Nieuwe verkeringen Toch nog even terug naar dat aan elkaar friemelen onder een dekentje. Dát schijnt dus ook echt meer te gebeuren. Volgens de cijfers kappen we vaker met een relatie in de zomer. Eh, omdat die vakantie met je lief plus schoonouders toch niet helemaal het beste in jullie naar boven haalde misschien? Of omdat in het festivalseizoen de vrijheid (en knappe singles) opeens weer lonkte? We weten het niet, we noemen maar wat, hè. In de herfst zijn gaan we statistisch gezien in elk geval weer vaker aan de verkering. En een nieuwe verkering is voor de meeste mensen nou eenmaal eindeloos veel seksen. Lekker doen, aan je testosterongehalte zal het niet liggen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen