Winterblues? Om deze 10 redenen is de herfst zo slecht nog niet

Body & Mind

Winterblues? Om deze 10 redenen is de herfst zo slecht nog niet

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Valentina Vos

Herfsttijd is piektijd voor &C redacteur Ismay. Niks najaarsdip en winterblues. Iedereen die alweer vurig verlangt naar de zomer wil ze op het hart drukken om de herfst een beetje meer te waarderen. En wel om deze tien redenen.

1. Geen plakkerige nachten Niemand, maar dan ook echt niemand, slaapt lekker in de zomer. Al helemaal niet tijdens een hittegolf. Een goede nachtrust heb je pas als het buiten een graad of tien is. Geen discussie over mogelijk.

2. Doei insecten Brengt me gelijk bij punt twee. Naast dat geplak is er nog iets wat je in de zomer wakker houdt: het gezoem van muggen. Heb je vanaf eind september geen last meer van. Hetzelfde geldt voor wespen. Ook die krengen zijn in de herfst opgerot.

3. Kaarsjes aan, dekentje erbij Kijk, als het regent buiten moet je het wel een beetje gezellig voor jezelf maken. Je moet niet gelijk in een grafstemming raken en tachtig keer benoemen dat het buiten regent. Steek kaarsjes aan, ga met een deken op de bank zitten, pak er een boek bij, zet een film op, omarm het moment van rust. Nodig vrienden uit, ga koekjes bakken, maak een lekkere soep voor de lunch. Doe iets, maar ga niet zitten mokken.

Lees ook: Geen grijze boel dit najaar: dit zijn de herfsttrends volgens Lizzy van der Ligt

4. Gilmore Girls op repeat Onder dat kleedje kijk je natuurlijk Girlmore Girls. Die mag ein-de-lijk weer op repeat. Hetzelfde geldt voor When Harry Met Sally.

5. Comfort food Oké, een salade met burrata en perzik is lekker. Zomertomaten ook. Maar hallo, de herfst heeft ook veel te bieden. Curry's, soepen, congee, stamppot. En dan de volgende dag die (vega) gehaktbal op je boterham. Nothing beats comfort food.

6. Betere outfits Lange jassen, grote sjaals, laarzen, blazers. Najaarsmode is beter dan voorjaarsmode. En je hebt minder last van andermans stinkende oksels en vieze tenen. Zit allemaal netjes weggestopt.

7. Wandelingen zijn beter Niets is lekkerder dan een herfstwandeling. Het is niet te warm, maar ook zeker niet te koud. De bomen zijn kleurrijk, de herfstbladeren knisperen onder je schoen. Onderweg stop je ergens om op te warmen met een drankje. Als je hier niet spontaan zen van wordt, weet ik het ook niet meer.

8. En drankjes ook Nog effe over die drankjes. Die zijn in het najaar ook beter. Warme chocomelk, chai, thee, alles met pumpkin spice erin. In de herfst kan het eindelijk weer.

Lees ook: Het is pumpkin spice-seizoen: zo maak je dat achterlijk dure drankje zelf

9. Spooky season In de zomer heb je festivals, in de herfst heb je Halloweenfeesten. En da's bijna net zo leuk. De maand oktober is ook ideaal om een horror movie-challenge te houden. Kan met doodenge films als Terrifier, maar er zijn ook genoeg Halloweenfilms die niet zo eng zijn. Coraline, Hocus Pocus, The Haunted Mansion.

10. Herfsttrip versus zomertrip We schreven er al eens eerder over: sommige bestemmingen zijn in de herfst mooier/leuker/beter dan in de zomer. Op vakantie gaan in de herfst is überhaupt een goed idee: minder warm, minder druk en als je naar een zonnige bestemming gaat is iedereen instant jaloers op je.

Overtuigd? Zei het toch. Nu alleen nog even de winter doorkomen.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen