Voor de zekerheid nog effe plassen? Dat kun je beter niet meer doen

Body & Mind

Voor de zekerheid nog effe plassen? Dat kun je beter niet meer doen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplah

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplah

We maken ons er allemaal schuldig aan: voordat je weggaat 'voor de zekerheid' nog even een plasje plegen. Gaat jou niet overkomen dat je ineens moet plassen tijdens een meeting of als je net een uur in de auto zit. Toch kun je die gewoonte maar beter afleren.

Je denkt misschien hartstikke slim te zijn door je eigen lichaam voor te zijn, maar het tegenovergestelde is waar. 

Effe voor de zekerheid Wat er met je lichaam gebeurt als je steeds gaat plassen, terwijl je eigenlijk helemaal niet moet? Je blaas wordt nooit vol. 'Je gaat steeds al plassen wanneer-ie nog maar halfvol is,' legt bekkenbodemtherapeut Sabrina Baxter uit in een video die viraal ging op TikTok. Doe je dit vaak, dan raakt je blaas eraan gewend om zich steeds te legen op een lager niveau dan nodig. Vervolgens gaat-ie krimpen, en is de kans groot dat jij op den duur iemand wordt die absurd vaak moet plassen. 'Je lichaam zal nu bij een halfvolle blaas al denken dat-ie moet.' Uiteindelijk heb je jezelf er dus alleen maar mee, met dat extra plasje.

Lees ook: Schijtirritant: zo kom je af van een liedje in je hoofd

Train je blaas Moraal van het verhaal: luister naar je blaas. Af en toe een voor-de-zekerheid-plasje kan geen kwaad, maar zorg dat het niet iets dagelijks wordt. Ga niet meer wanneer het jou het beste uitkomt, maar wanneer je blaas laat weten dat het tijd is. Daar is je lichaam voor gemaakt, dus laat 'm lekker. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur