5 administratieve dingen waar je niet over na wil denken na een break-up, dus doen wij het voor je

Body & Mind

5 administratieve dingen waar je niet over na wil denken na een break-up, dus doen wij het voor je

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

16 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Romcoms kijken, ijs eten, huilen en de realiteit negeren. Dát is wat je wil doen na een break-up. Alles behalve nadenken over alle administratieve shit die je nu moet gaan uitzoeken. Daarom doen wij het voor je.

Je moet alleen hopen dat je ex dit niet leest. Dan kun je nog zo lang mogelijk genieten van diens Netflix account.

1. Verander je wachtwoorden Hier zijn twee redenen voor. Je wilt niet dat je ex-lover nog mee profiteert van jouw Netflix/Disney+/HBO Max/Hulu/Videoland-account en dat jij er dan uitgegooid wordt als je iets wilt kijken omdat je ex er al op zit, maar er is ook een kans dat die accounts ooit door jullie samen zijn aangemaakt. Het wachtwoord is wellicht iets geworden met jullie namen en het jaar dat jullie elkaar leerden kennen en daar ga je: het inloggen verandert elke keer in een pijnlijke confrontatie. Is niet nodig. Veranderen die handel. Lees ook: Tindertrauma: 'Hij liet de slaapkamerdeur open zodat zijn moeder hoorde dat we seks hadden'

2. Verander je contactpersoon in geval van nood Is gewoon zo ongemakkelijk als je dit niet doet. En onnodig. Pak er wat lekkers bij en ga er effe voor zitten. Dit moet gebeuren. Geef de wijziging door aan je baas en ga al je accounts langs. Ook die bij vliegtuigmaatschappijen, anders krijgt je ex steeds een controlemail als jij een vakantie hebt geboekt. Of je houdt het juist zo, zodat je de ander kan laten zien hoe lekker je nu al gaat zonder diegene. Al is dat gedrag misschien niet per se gezond, maar hey, doe wat je wil. Wij geven ook maar advies.

3. Met de bezem door je fotogalerij  Waarschijnlijk wil je niet per se al jullie foto's verwijderen, daar krijg je misschien spijt van, maar je telefoon maakt het wel verleidelijk. Elke week krijg je wel een 'voorgesteld album' met een collectie foto's van een reis die jullie samen hebben gemaakt of een melding met 'vandaag drie jaar geleden', van toen jullie samen je moeders verjaardag vierden. Pijnlijk. Maar alle foto's verwijderen ook. Zet in ieder geval die vervelende meldingen uit, dan zal je telefoon geen automatische slideshows met je ex meer voor je maken. En wie weet: misschien kan je alvast, langzaam maar zeker, beginnen met het verwijderen van wat foto's. Niet alles hoeft bewaard te worden.

4. Social media cleanse Tja, die sociale media. Grote kans dat jouw accounts vol staan met foto's van jullie samen. Ook dat wil je misschien niet (allemaal) verwijderen, daar is iedereen anders in, maar het is wel fijn als je niet elke keer dat je Instagram opent wordt herinnerd aan jullie mooiste momenten samen. Loop dan alles even na, ook je highlights. Tip: je kunt posts ook eerst archiveren als verwijderen te confronterend voelt. Pijnlijk klusje, maar het bespaart je later verdriet. En hey, weet de rest van de wereld het ook meteen – bespaart jou een ongemakkelijk gesprek de volgende keer als je een oude vriendin tegenkomt.  Lees ook: Onderaan de streep wil ik gewoon tongen met mijn geliefde op de bank 5. Weg uit de groupchats met familie Dit voelt definitief en hard, maar het is iets wat je maar beter meteen achter de rug kan hebben. Knal je ex uit de groepsgesprekken met jouw familie en verlaat zelf ook die van je ex-schoonfamilie. Misschien kan je er nog een klein bedankje aan vooraf sturen, een soort laatste groet, maar wacht niet op een reactie. Hup, verlaten die chats. We moeten door.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, is verslaafd aan mooie notitieboekjes en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur