Van je kruin tot je kleine teen: dit is een vallei-orgasme (en zo bereik je het)

Body & Mind

Van je kruin tot je kleine teen: dit is een vallei-orgasme (en zo bereik je het)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

22 mei 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Meer seks is het thema van de nieuwe &C. Niet scrollen, maar rollebollen! Om ons nieuwe nummer in te luiden, plaatsen we elke dag een lekker seksartikel. Gewoon omdat het kan. Vandaag hebben we het over het vallei-orgasme en geloof ons: dit wil je.

Want nope, er is niet één soort orgasme.

Lang en uitgestrekt orgasme Bij de term vallei-orgasme denk je al snel aan een oneindig lang en uitgestrekt orgasme dat door je lichaam heen golft. Daar kun je dit orgasme mee vergelijken, maar eigenlijk is een vallei-orgasme nooit hetzelfde. Het is een verzamelnaam voor allerlei orgastische ervaringen die je kunt hebben door een piekorgasme uit te stellen.

Lees ook: Ahhhh(a): dit is de echte reden dat we kreunen tijdens de daad

Piekorgasme versus vallei-orgasme Een piekorgasme? Jep, dat is het orgasme dat de meesten van ons kennen. Waar een normaal orgasme een hele hoge piek heeft, blijft het bij een vallei-orgasme niet beperkt tot een kortstondig lekker gevoel tussen de benen. Je voelt het door je hele lichamen én het duurt een stuk langer.

Zo'n vallei-orgasme is overigens niet nieuw. Het komt van de taoïsten, een filosofische stroming uit China, en is al duizenden jaren oud. In 2014 schreef auteur Marleen Janssen uitgebreid over dit fenomeen in haar boek Alleen Voor Vrouwen.

Lees ook: Dit is hoe je orgasme verandert naarmate je ouder wordt (en zo werkt dat)

Zo doe je het Hoe je een vallei-orgasme bereikt, wil je weten? Snappen we. Volgens online platform Vallei (die kan 't weten) is een vallei-orgasme een herhaald uitgesteld orgasme dat het hele lichaam warm en orgastisch maakt. Door jezelf op te winden en het orgasme steeds uit te stellen, bereik je het. 'Je leert het gaspedaal op een andere manier bedienen dan je gewend bent,' legt het platform uit. 'Door te 'remmen en gas geven' kan het orgasme zich door het hele lichaam verspreiden.' Holy shit, willen we. Vanavond nog proberen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind